Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ράβουν μέτρα 4,5 δισ. ευρώ

Απο:www.enet.gr 

Για λήψη νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κάνουν λόγο διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Σύμφωνα με ανταποκρίσεις του Dow Jones Newswire (DJN) από την Αθήνα, τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο τη συγκέντρωση 4,5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της προσπάθειας για μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό του 2011.

Το πρακτορείο, που επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων κυβερνητικών αξιωματούχων, σημειώνει πως τα νέα μέτρα θα αφορούν κυρίως περικοπή δαπανών στο Δημόσιο, χωρίς όμως να αποκλείεται η επιβολή νέων έμμεσων φόρων από το 2011. Στο πλαίσιο αυτό παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο για ορισμένα προϊόντα να αποφασιστεί η μετάταξή τους από τη μεσαία κλίμακα ΦΠΑ (11%) σε ανώτερη, ενώ γίνεται λόγο και για νέες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων καπνού και των αλκοολούχων.


"Στην πραγματικότητα θα είναι πολύ δύσκολο να συγκεντρωθούν 4,5 δισ. ευρώ μέσα σε ένα έτος" φέρεται να δηλώνει στο DJN κυβερνητικός αξιωματούχος, ενώ άλλο κυβερνητικό στέλεχος κάνει λόγο για επιβολή πλαφόν στις υπερωρίες και στα μπόνους στο δημόσιο τομέα, για περικοπές στους προϋπολογισμούς των υπουργείων, των νοσοκομείων και των Δήμων, για συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων αλλά και για κατάργηση φορέων που δεν έχουν πια αντικείμενο.

Η κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2011 την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου, στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: