Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΔΡΑΣ

Λίγες μόνο ημέρες πριν της δημοτικές εκλογές, μια διαδικασία που άφορα τη ζωή μας  και την καθημερινότητα μας, αντί να επικεντρώσουμε τη συζήτηση μας στην διεκδίκηση μιας τοπικής αυτοδιοίκησης με συμμετοχικό προγραμματισμό και δημοκρατική διαφάνεια , με απώτερο σκοπό την καθιέρωση της συμμετοχής των πολιτών και των συλλογικών φορέων στην τοπική εξουσία, αναλωθήκαμε για άλλη μια φορά στη λογική της κλειδαρότρυπας και του κουτσομπολιού.


Πρέπει επιτέλους να αντιδράσουμε και να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε πολιτικές επιλογές και πρακτικές   που αποδεδειγμένα οδηγούν το νησί μας και την κοινωνία μας σε ασφυξία, αδράνεια και παραίτηση , προς όφελος μηχανισμών που εγωιστικά απομυζούν τους χυμούς του νησιού μας.

Τα αρνητικά φαινόμενα και οι παθογένειες εξακολουθούν να αναπαράγονται και να διαιωνίζονται στο νησί μας και στο δήμο.

Η Ύδρα το νησί μας έχει ανάγκη την ενεργοποίηση όλων μας και αυτή η συνάντηση να αντιπαρατεθεί αποτελεσματικά  και δημιουργικά στην ανεξέλεγκτη παντοδυναμία των ολίγων και να αντιτάξει τον εναλλακτικό  δημοκρατικό  σχεδιασμό.

Τα τρία βασικά σημεία της πρότασης μας είναι :

- Δήμος ισχυρός και ανεξάρτητος.

- Αυτοδιοίκηση λαϊκή, κοινωνικά δίκαιη και περιβαλλοντολογικά ευαίσθητη.

- Αυτοδιοίκηση δημοκρατική και συμμετοχική, χωρίς διαφθορά και διασπάθιση δημοσίου  χρήματος.
  Συμμετοχή και κοινωνικός έλεγχος.

Τα προβλήματα  (ακτοπλοϊκό,νερό-κόστος/ποιότητα, βιολογικού καθαρισμού,διαχείριση σκουπιδιών(ανακύκλωση / κομποστοποίηση κ.λ.π), λιμανιού,αναδάσωση καμένου δάσους, κ.α, δεν έγινε καμιά προσπάθεια για λύση τους .

Είχαμε μια δημοτική αρχή χωρίς διαφάνεια, σημαντικό έργο και χωρίς πρόγραμμα και ένα νησί που αρμενίζει στην αβεβαιότητα .

Είχαμε μια αντιπολίτευση χωρίς δημοκρατικές λειτουργίες, διασπασμένη και αδύναμη να οργανώσει την κοινωνία για μια ανατροπή των δεδομένων.

Καλούμε τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις γειτονίες στους επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Να αφυπνιστούν και να απαιτήσουν , οι αποφάσεις να μην παίρνονται ερήμην τους.

Βάση των παραπάνω θέσεων , προτείνουμε σε όλους όσους συμφωνούν με τις παραπάνω θέσεις  να ψηφίσουν κατά συνείδηση υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που θεωρούν ότι έχουν δυναμική που μπορεί να ενταχθεί στην παραπάνω λογική και που μπορούν να αντιταχθούν σε σχέδια και λογικές που είναι ενάντια στο νησί και την προοδευτική του πορεία.

Κίνηση Πολιτών Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: