Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Προετοιμάζονται και νέες κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους και τις επόμενες ημέρες προαναγγέλλουν οι συνδικαλιστές του κλάδου των δημόσιων μεταφορών. Ο πρόεδρος του Συντονιστικού των εργαζομένων, Ν. Κουλουμπαρίτσης, δήλωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, ενώ ερωτηθείς για το αν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, απάντησε: «Δεν είναι περίπτωση. Είναι σίγουρο ότι θα γίνει».
Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι αντιδρούν τόσο για τις περικοπές των αποδοχών τους, όσο και για τα σχέδια που αφορούν στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών.
Ωστόσο, διάσταση απόψεων φαίνεται να επικρατεί μεταξύ των Σωματείων Εργαζομένων στο Μετρό, σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, με αφορμή τα όσα σημειώθηκαν μετά την λήξη της 4ωρης στάσης εργασίας του ΣΗΑΜ (Σωματείο Ηλεκτροδηγών Αττικό Μετρό), επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι το προσωπικό των Σταθμών άνοιξε κανονικά τους σταθμούς για να ξεκινήσει η λειτουργία του συστήματος στις 16:00 όπως ήταν προγραμματισμένο. Η καθυστέρηση όμως στο να εμφανιστούν οι συρμοί του Μετρό, οφείλεται στην απροθυμία των Ηλεκτροδηγών, οι οποίοι για άγνωστους λόγους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, δεν προσήλθαν για να τους παραλάβουν ως όφειλαν.
Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, πως είμαστε αντίθετοι στην αναίτια ταλαιπωρία του Επιβατικού Κοινού και δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι στις παραπάνω ενέργειες οι οποίες στοχεύουν αποκλειστικά και μόνο στην αποδυνάμωση του δίκαιου αγώνα μας.

Αυξήσεις στα εισιτήρια

Στο μεταξύ, σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης από τη μια πλευρά να αυξηθούν τα έσοδα των εταιριών και από την άλλη να μειωθεί η κρατική επιχορήγηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενδέχεται να προτείνει προς έγκριση από την αρμόδια επιτροπή, δύο ειδών εισιτήρια. Το ένα θα κοστίζει 1,20 ευρώ και θα ισχύσει για μία μόνο διαδρομή και το άλλο θα κοστίζει 1,40 ευρώ και θα ισχύει για όλα τα μέσα και για χρονική διάρκεια μιάμισης ώρας.

Aπο: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: