Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα ακτιβιστών


Watch live streaming video from stopcarteltvgr at livestream.com



Δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα νεαρών ακτιβιστών μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης για ειρηνική διαμαρτυρία απέναντι στα μέτρα που επιβάλλονται από το Μνημόνιο. «Είμαστε ξύπνιοι. Τι ώρα είναι; Ώρα να φύγουν!», γράφει στα ισπανικά ένα τεράστιο πανό. Ανάλογες συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών, ενώ έντονες αποδοκιμασίες ακούστηκαν όταν κάποιος εμφανίστηκε σε παράθυρο της Βουλής.
Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο, με τους συγκεντρωμένους να φωνάζουν συνθήματα όπως: «Βάλτε τα ξυπνητήρια όλοι στις 8, κλείστε τη τηλεόραση και ελάτε από εδώ», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα», «Να μείνει στο Παρίσι να μην ξαναγυρίσει» κ.α.
Χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί και στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, όπου οι «Αγανακτισμένοι» δεν έχουν αναρτήσει καθόλου πανό και η διαμαρτυρία είναι απολύτως σιωπηλή.
Περίπου 25.000 είχαν δηλώσει ότι θα δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 22.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 6.000 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις, όπως το Ναύπλιο, τα Γιάννενα, η Άρτα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, η Ζάκυνθος, η Λαμία και η Κομοτηνή.
Οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απέναντι στα μέτρα που επιβάλλονται από το μνημόνιο, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τους Ισπανούς «Αγανακτισμένους». Οι διοργανωτές διευκρινίζουν ότι δεν θα υπάρχει κομματικός χρωματισμός, πλακάτ ή σχέδιο, και «ο καθείς καλείται να εκφράσει τον εαυτό του».
«Η λέξη Αγανακτισμένοι δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο. Απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα. Χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας», τονίζουν οι διαχειριστές της ομάδας «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα».

πηγη: TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια: