Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: ΑΝΕΡΓΟΙ - ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ!

πηγη: ISKRA


ΒΑΘΙΑ ΥΦΕΣΗ, 17,5% ΑΝΕΡΓΙΑ, 2,9% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, -12,3% Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ!
Την απίστευτη και πρωτοφανή διάλυση τηςελληνικής οικονομίας, αναδεικνύουν τα στοιχεία που εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΛ. ΣΤΑΤ), σχετικά με την ανεργία, τηβιομηχανική παραγωγή και τον πληθωρισμό.
Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, στην Ελλάδα του μνημονίου, της τρόικας και του ευρώ, το μόνο το οποίο "παράγεται" είναι ύφεση (σσ τουλάχιστον 5,5% το 2011), ανεργίαπληθωρισμός και μια πληθώρα βιομηχανικών "κουφαριών"!
Σε ότι αφορά την υποεκτιμημένη κατά ΕΛΛ.ΣΤΑΤ. ανεργία (σσ αν έχεις κάνει έστω ένα μεροκάματο την εβδομάδα υπολογίζεσαι ως "εργαζόμενος), αυτή έφτασε το 17,5% το Σεπτέμβριο του 2011 από 12,6%που ήταν το Σεπτέμβριο του 2010 και 18,4% τον Αύγουστο του 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 857.656 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 229.941 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2010 (+36,6%) και μείωση κατά 50.297 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2011 (-5,5%).
Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στις γυναίκες, όπου αυξήθηκε σε 21% από 16,7% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στους άντρες αυξήθηκε σε 14,9% από 9,6%.
Επίσης, σε ιδιαίτερα ανησυχητικά επίπεδα διαμορφώνεται το ποσοστό ανεργίας στους νέους και στις νέεςηλικίας 15-24 ετών (46,4% έναντι 33,6% το Σεπτέμβριο του 2010). Το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό παρατηρείται στα άτομα ηλικίας 25-34 ετών (24,5% έναντι 17,8% το Σεπτέμβριο του 2010).
Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι οτι αυξήθηκε δραματικά ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός κατά120.120 άτομα φτάνοντας τα 4.440.050 άτομα. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, έχουν πλέον πάψει να ψάχνουν για δουλειά (!), διαμορφώνοντας μια ζωή μηδενικών εργασιακών προσδοκιών!
Την ίδια ώρα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής σημείωσε κατά τον Οκτώβρη του 2011ετήσια πτώση κατά 12,3% έναντι μείωσης 5,0% κατά την αντίστοιχη περυσινή μέτρηση!
Ουσιαστικά, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 17% σε μόλις δύο χρόνια, παρά την άθλια προπαγάνδα των τροϊκανών, της Τραπέζης της Ελλάδος κλπ, ότι η μείωση των μισθών θα φέρει "ανάπτυξη" μέσω της... αύξησης των εξαγωγών!
Έτσι, ολόκληρες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) στη χώρα είναι μισοερειπωμένες ενώ εκατοντάδες επιχειρήσεις έχουν "στείλει" τις παραγωγικές τους μονάδες στη Βουλγαρία και αλλού, μια και αυτό είναι το πνεύμα της ενιαίας αγοράς της ΕΕ! 
Τέλος, οι σημερινές δημοσιεύσεις της ΕΛΛ.ΣΤΑΤ, έκλεισαν με τα στοιχεία σχετικά με τον πληθωρισμό!
Έτσι και το Νοέμβριο συνεχίζεται το κωμικοτραγικό φαινόμενο του υψηλού πληθωρισμού τη στιγμή που η Ελλάδα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στη μνημονιακή ύφεση!
Αναλυτικά, το Νοέμβριο ο Γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,9% έναντι αύξησης 4,9%που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2010 προς το 2009.
Φυσικά, οι παραπάνω αυξήσεις του πληθωρισμού δεν προέρχονται από "κακό το ριζικό μας", αλλά από το ίδιο το μνημονιακό πρόγραμμα!
Για παράδειγμα, οι συνεχείς αυξήσεις των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, ΕΦΚ κλπ) φορτώνονται εν πολλοίς στις πλάτες των καταναλωτών μιας και τα καρτέλ ζουν και βασιλεύουν στη χώρα!
Επιπλέον, οι αυξήσεις που κάνει η ίδια η κυβέρνηση σε υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης (πχ εισητήρια αστικών συγκοινωνιών), φουσκώνουν αποφασιστικά τον πληθωρισμό ενώ παράλληλα δίνουν τα χειρότερα δυνατά "σήματα" σε ολόκληρη την οικονομία!

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2011
Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τα ποσοστά ανεργίας του Σεπτέμβρη 2011: 
Ανεξάρτητα από τα επίσημα ποσοστά ανεργίας, που και αυτά κινούνται σε πρωτοφανή επίπεδα, η πραγματική ανεργία έχει φτάσει ήδη στο 22% και κινείται ολοταχώς μέχρι τις αρχές του 2012 προς το 26%, δηλαδή σταποσοστά του 1961, που ήταν η χρονιά με το μεγαλύτερο κύμα μεταναστών που έφυγε ποτέ από την χώρα μας.
Αυτά τα πάρα πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας, με κύρια θύματα τους νέους που ένας στους δύο αναγκάζεται να ξενιτευτεί, είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων μνημονιακών πολιτικών της προηγούμενης κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, που συνεχίζει και η σημερινή, οι οποίες οδηγούν την οικονομία σε βαθειά ύφεση και τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην ανεργία, τη φτώχεια και τη εξαθλίωση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τη νεολαία να εντείνουν ακόμα περισσότερο τους αγώνες τους για την ανατροπή των ανθρωποκτόνων πολιτικών, που τους καταδικάζουν στην ανεργία και στη φτώχεια, καθώς και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ακροδεξιάς που τις εφαρμόζει πιστά και για να ανοίξουν το δρόμο για μία προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που θα βάλει ένα τέλος στη λεηλασία του λαού και της χώρας και θ' ανοίξει νέες ελπιδοφόρες προοπτικές για την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους.
Αθήνα 8/12/2011   Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: