Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

29 Φεβρουαρίου: Σε ημέρα "ευρωπαϊκής δράσης" κατά της λιτότητας καλούν τα συνδικάτα

πηγή: ΑΥΓΗ

Σε "ημέρα ευρωπαϊκής δράσης" κατά της πανευρωπαϊκής λιτότητας καλεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα. Οι κινητοποιήσεις προγραμματίζονται για την παραμονή της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 29 Φεβρουαρίου.

"Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση" τόνισε την Τετάρτη η Μπερναντέτ Σεγκόλ, γενική γραμματέας της CES, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας. "Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να επιβάλουμε μέτρα που δεν τελεσφορούν, που βυθίζουν τις χώρες περισσότερο στην κρίση και φτωχαίνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο" τόνισε η Σεγκόλ.

Οι κυριότεροι εκπρόσωποι της CES -ο Μπρένταν Μπάρμπερ (επικεφαλής του βρετανικού συνδικάτου TUC), ο Μπερνάρ Τιμπό (γαλλική CGT) και η Ανελίε Μπούντεμπαχ (του γερμανικού DGB)- ανέβηκαν στο βήμα που είχε στηθεί έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για "να καταδείξουν την ενότητα των ευρωπαϊκών εργατικών ενώσεων". Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι. "Η διάγνωση που κάνουν όλα τα συνδικάτα είναι ομόφωνη όσον αφορά την κοινωνική υποβάθμιση στο σύνολο της Ευρώπης" υπογράμμισε ο Τιμπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: