Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ



Ύδρα, 10 Ιανουαρίου 2012



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012, ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Κοτρώνης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Δημοτική Σύμβουλος Ρούλα Ράππα - Καλύβα, είχαν συνάντηση με την Υφυπουργό Παιδείας κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, στο Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Παρόντες ήταν επίσης ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο κ. Κων/νος Σκανδάλης, ειδικός Σύμβουλος της Υπουργού σε θέματα εκπαίδευσης, ενώ τηλεφωνικά συμμετείχε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ κ. Ηρακλής Δρούλιας.
Στη συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας σε θέματα Παιδείας, και ιδιαίτερα το θέμα αναστολής λειτουργίας του Β’ Νηπιαγωγείου, που προέκυψε κατά την τελευταία σχολική χρονιά. Συζητήθηκαν επίσης τα χρόνια κτιριακά προβλήματα των σχολικών εγκαταστάσεων και η δυνατότητα αναβάθμισής τους.
Η συνάντηση, που διεξήχθη σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό,  κρίθηκε και από τις δύο πλευρές ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική, καθώς οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν από πλευράς Υπουργείου, ικανοποίησαν απόλυτα τον Δήμαρχο και την Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, το Υπουργείο αποφάσισε να σταθεί δίπλα μας. Σήμερα αποσπάσαμε τη δέσμευση των Υπουργών για την άμεση αναβάθμιση των σχολείων μας τόσο σε θέματα λειτουργίας όσο και κτιριακάΕμείς από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες, ώστε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στον τομέα της ΠαιδείαςΕξάλλου, αυτά τα παιδιά, με τις συνεχείς επιτυχίες τους στα Ανώτερα Ιδρύματα, μας θέτουν υψηλούς στόχους και πρέπει να φανούμε συνεπείς σε αυτή μας την υποχρέωση».





Από το Δήμο

Δεν υπάρχουν σχόλια: