Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

No pasaran! λένε οι εργαζόμενοι

πηγή: TVXS

Εικοσιτετράωρη παναττική απεργία έχουν κηρύξει για αύριο, Τρίτη, τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις μειώσεις στο ύψος των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα. Η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την ίδια ώρα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.
Στην απεργία συμμετέχουν μεταξύ άλλων, οινοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στονΟΤΕναυτεργατικά σωματεία, αλλά και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ακόμη, συνεχίζεται μέχρι αύριο η αποχή τωνδικηγόρων ενώ από τις 06:00 το πρωί ξεκινά η 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ. Σε συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τους τραπεζοϋπαλλήλους και η ΟΤΟΕ. Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί (τις τρεις τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις τρεις πρώτες της απογευματινής βάρδιας).

Οι κινητοποιήσεις γίνονται με τη στήριξη της ΓΣΕΕ η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση θα πρέπει να είναι μαζική ώστε να αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ.
Τη συμπαράστασή της στην αυριανή παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς 

Στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:30 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο μετρό.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του προαστιακού από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα.
Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, καθώς οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο Μέσο Σταθερής Τροχιάς, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη η απεργία του ΕΚΑ με δύο ολιγόωρες στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Συμμετέχουν και ναυτεργατικά σωματεία στην απεργία

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν αύριο στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω συμμετοχής στη 24ωρη παννατική απεργία, πέντε ναυτεργατικών σωματείων, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Τα ναυτεργατικά σωματεία που συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση είναι αυτά της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο Στέφενσων», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων Ναυτικού (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών- Ναυαγοσωστικών και της Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, να μη συμμετάσχει στην 24ωρη παναττική απεργία, απορρίπτοντας την πρόταση με 8 κατά και 2 λευκά σε σύνολο 15.

Χωρίς ΜΜΕ

Επίσης, οι εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων ενώσεων του Τύπου και των ΜΜΕ συμφώνησαν κατά τη συνεδρίαση του διασωματειακού τους οργάνου να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία (Τρίτη - Τετάρτη), την οποία έχουν ήδη κηρύξει οι ομοσπονδίες τους (ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: