Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Εκτιμήσεις και απόψεις για τον 1 χρόνο λειτουργίας της Νέας Δημοτικής αρχής

Ένας χρόνος  έχει περάσει και ήρθε πιστεύουμε η ώρα να εκφράσουμε και εμείς την  άποψη  μας για τα όσα μέχρι σήμερα βιώνουμε  σαν πολίτες αυτού του τόπου.
Ο θεσμός του Καλλικράτη για την διοίκηση των Δήμων (κατά την άποψη μας ένας γραφειοκρατικός θεσμός με μια αντιδημοκρατική,συντηρητική λειτουργία) η αυτοδιοίκηση βιώνει ένα χωρίς προοπτική παρόν και ένα ζοφερό μέλλον.
Ένας θεσμό που αλλοιώνει την πεμπτουσία της Τ.Α την άμεση δημοκρατία.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο περιμέναμε από ανθρώπους που λέγανε ότι θα αλλάξουν τον Δήμο να λειτουργούν με ευαισθησία και με ένα άλλο όραμα .
Αντίθετα βλέπουμε μια διοίκηση που έχει χαθεί στην μετάφραση...  και με αρκετές άστοχες ενέργειες δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις στους πολίτες.
Είχαμε εκφράσει δημόσια -στην παρουσίαση της σύμβασης στο δημοτικό συμβούλιο παρουσία των εκπροσώπων της ΕΥΔΑΠ και μετά από αυτήν - την διαφωνία μας με την ουσιαστική παραχώρηση του δικτύου ύδρευσης στην ΕΥΔΑΠ και είχαμε ενημερώσει πως θα γίνει ένα πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία.
Και τώρα επιβεβαιωνόμαστε αφού η ΕΥΔΑΠ προγραμματίζεται άμεσα να πουληθεί σε ιδιώτες.
Εκφράζουμε την αντίθεση μας ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό να γίνει προϊόν κερδοσκοπίας από ιδιώτες.
Η άποψη μας είναι πως πρέπει η σύμβαση να καταγγελθεί και ο Δήμος να βρει άλλον τρόπο διαχείρισης του νερού μακρυά από κερδοσκοπικές δράσεις τρίτων.
Η λογική ότι όλα πρέπει να περάσουν σε ιδιώτες μας βρίσκει αντίθετους .
Ο Δήμος και στο άλλο μεγάλο ζήτημα, της συγκομιδής-διαχειρίσεις των απορριμάτων  ξαναγύρισε στην λογική της προηγούμενης δημοτικής αρχής δηλ. την ανάθεση σε ιδιώτη.
Το πρόβλημα της χωματερής παραμένει άλυτο η ανακύκλωση ακόμα συζητιέται ...
Πιστεύουμε πως πρέπει να αρχίσουν δράσεις διαλογής στην πηγή, ανακύκλωσης πλαστικού,χαρτιού,αλουμινίου ξύλου που όχι μόνο θα μειώσουν τον όγκο των σκουπιδιών άλλα μπορεί να επιφέρουν και κέρδη στον δήμο.
Επίσης δράσεις για κομποστοποίηση θα συμβάλουν και αυτές στον παραπάνω σκοπό.
Το ακτοπλοϊκό που η δημοτική αρχή το είχε βάλει πρώτο στην ατζέντα των προγραμματικών δηλώσεων -να θυμίσουμε τα λόγια του Δήμαρχου κου Κοτρώνη "ο λαός της Ύδρας δεν επαιτεί αλλά απαιτεί να υπάρχει πλοίο στην γραμμή με φτηνό εισιτήριο" στην προεκλογική περίοδο δεν έχει δείξει τώρα το ανάλογο  ενδιαφέρον   και ας είναι ένα ζωτικό πρόβλημα του νησιού μας.
Μαθαίνουμε ήδη ότι η εταιρία ετοιμάζεται νέα αύξηση της τιμές του  ναύλου  σε μια περίοδο κρίσης και φτώχειας του λαού μας.
Ως πότε θα κερδοσκοπούν εις βάρος των πολιτών και των επισκεπτών  στο νησί μας;
Το άλλο ζήτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων (γήπεδο) παραμένει ακόμα στις καλένδες
ήμουνα νιος και γέρασα...

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και είναι ευκαιρία με τα τόσα προβλήματα ο Δήμαρχος να ενημέρωση τους πολίτες και οι πολίτες να εκφραστούν ελευθέρα και δημοκρατικά για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Υ.Γ. Θα ήταν άδικο να μην αναφέρουμε σαν θετικό γεγονός την δημιουργία της ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ  και να συγχαρούμε όλους όσους εθελοντικά συμμετέχουν σε αυτήν.

Λ.Χριστίδης - Γ. Μακρομανώλης
μέλη της Κίνησης Πολιτών Ύδρας



Δεν υπάρχουν σχόλια: