Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α΄ Πειραιά & Νησιών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ., για τη νέα αυθαίρετη διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα

Η ξαφνική διακοπή δρομολογίου πλοίου στη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα, αποτελεί ένα ακόμα κρούσμα αυθαιρεσίας των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου επιφέρουν σημαντικό πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό.

Η διακοπή του δρομολογίου του πλοίου Europa Palace των Μινωικών Γραμμών, έρχεται να προστεθεί στην «απόσυρση» δύο ακόμα πλοίων της ίδιας πλοιοκτησίας από τη γραμμή Ελλάδα – Ιταλία. Αποτέλεσμα της διακοπής του δρομολογίου, είναι να έχει εγκλωβιστεί μεγάλος αριθμός τουριστών στα λιμάνια της Ιταλίας, αναζητώντας μία θέση σε κάποιο πλοίο, προκειμένου να έρθουν στη χώρα μας για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Δυστυχώς, ανάλογες συμπεριφορές διαπιστώνονται και στις εσωτερικές γραμμές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη γραμμή του Αργοσαρωνικού, όπου αποσύρθηκαν πλοία στην «καρδιά» του καλοκαιριού και η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας περιορίζεται σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου, περιμένοντας από τις εταιρείες να δώσουν λύση, αντί να ασκήσει τις δυνατότητες, που έχει από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.


Το γεγονός, ότι τόσο σοβαρά προβλήματα, που υπονομεύουν τον τουρισμό και τις τοπικές οικονομίες περνάνε απαρατήρητα από ορισμένα Μ.Μ.Ε., τα οποία «βλέπουν» ως «εχθρούς» του τουρισμού τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων, δεν μας εκπλήσσει.
Όμως, κανένας δεν πρέπει να ξεχνά, ότι η ακτοπλοΐα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται έρμαιο στις διαθέσεις κάποιων  εταιρειών.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, πρέπει επιτέλους να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια: