Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

foto: ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΕ

Ύδρα  8 Ιουλίου 2012

Ένα έργο υψίστης σημασίας με αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε στην περιοχή του Βλυχού.

foto: ΣΟΦΙΑ ΜΩΡΕ



Ύστερα από την άμεση ανταπόκριση του Δημάρχου Ύδρας κ. Άγγελου Κοτρώνη και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Μαρκαντώνη στην επισήμανση κατοίκων της περιοχής για την αναγκαιότητα καθαρισμού του ρέματος στις Πλάκες του Βλυχού, ο εργολάβος καθαριότητας κ. Χρήστος Ντούσκος προχώρησε στον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος από φερτά υλικά και σκουπίδια τα οποία είχαν συσσωρευτεί εδώ και πολλά χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο εγχείρημα χρηματοδοτήθηκε από ιδιοκτήτη παρακείμενης ιδιοκτησίας.


Ο Δήμαρχος Ύδρας σε δήλωσή του , μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ένα έργο με ιδιαίτερη σημασία ολοκληρώθηκε στην περιοχή του Βλυχού. Ένα έργο που στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής και κατ’ επέκταση του τουριστικού προϊόντος αλλά και την ασφάλεια των κατοίκων.
Με τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος διασφαλίστηκε η ομαλή όδευση των όμβριων υδάτων στην θάλασσα το χειμώνα, δημιουργήθηκε μια αντιπυρική ζώνη προστατεύοντας την περιοχή από τυχόν πυρκαγιές αλλά και αναβαθμίστηκε η όλη εικόνα του οικισμού γιατί για χρόνια το εν λόγω ρέμα είχε γίνει αποδέκτης πολλών σκουπιδιών και άχρηστων αντικειμένων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: