Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: Επιστολής διαμαρτυρίας στην HELLENIC SEAWAYS

H επιστολή κοινοποιήθηκε στον Υπουργό Ναυτιλίας, σε όλους τους Βουλευτές της Περιφέρειάς μας και στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων. Επίσης ο Δήμος μας με πρωτοβουλία Δημάρχου πρότεινε και έγινε πράξη η αποστολή από κοινού με τους Δήμους Πόρου και Σπετσών παρόμοιας επιστολής διαμαρτυρίας..

Ύδρα, 5 Ιουλίου 2012 / Αριθ. πρωτ. 4657

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                             
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ

ΠΡΟΣ 
HELLENIC  SEAWAYS
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,


Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε την διακοπή δρομολογίων του πλοίου Flying Cat 2 και γενικότερα την απομάκρυνσή του από την γραμμή του Αργοσαρωνικού.
Το γεγονός αυτό μας θλίβει όλους αφάνταστα και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Υδραϊκή κοινωνία, με την μεγάλη μείωση των δρομολογίων από και προς το νησί μας, με τεράστιες επιπτώσεις σε όλους τους τομείς.
Καθημερινά γινόμαστε δέκτες δικαίων παραπόνων από Δημότες, που πολύ συχνά δεν καταφέρνουν να εξυπηρετηθούν, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις ημέρες αιχμής, ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στους επαγγελματίες του νησιού, καθώς οι πελάτες ακυρώνουν κρατήσεις, λόγω του ότι δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για την μετάβαση στην Ύδρα και την επιστροφή τους από αυτή.
Εκτός όλων των άλλων, από 1η Ιουλίου καταργήθηκε η έκπτωση την οποία η εταιρεία σας ευγενικά είχε χορηγήσει για τους μόνιμους κατοίκους Ύδρας, η οποία ίσχυε δύο φορές την εβδομάδα και εξυπηρετούσε μεγάλο αριθμό Δημοτών μας που αδυνατούσαν να μετακινηθούν για λόγους επαγγελματικούς, υγείας κλπ.
Η μείωση δρομολογίων σε συνδυασμό με την έλλειψη συμβατικού πλοίου, θα επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στην τουριστική κίνηση του νησιού μας, η οποία είναι ήδη εμφανώς μειωμένη λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης.
Επίσης, η κατάργηση της έκπτωσης 50% προς τους μονίμους κατοίκους Ύδρας, θα δημιουργήσει τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στα ήδη επιβαρυμένα νοικοκυριά των Υδραίων Δημοτών, οι οποίοι δεν έχουν άλλο τρόπο μετακίνησης προς τον Πειραιά.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε θερμά για τα εξής:
   
Άμεση δρομολόγηση στην γραμμή του Αργοσαρωνικού, συμβατικού πλοίου ή άλλου ταχύπλοου αντίστοιχης χωρητικότητας με το Flying Cat 2 (F / Cat 3 ή F / Cat 5), προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες επιβατικής κίνησης εν μέσω τουριστικής περιόδου.
Χορήγηση έκπτωσης 50% σε δύο δρομολόγια εβδομαδιαία στους μόνιμους κατοίκους Ύδρας, δεδομένου ότι στο νησί μας δεν δρομολογείται συμβατικό πλοίο, και πολλοί  Υδραίοι δημότες αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετάβασής τους στον Πειραιά.

Σε ένα τόσο ιστορικό αλλά και τουριστικό νησί όπως η Ύδρα, που τόσα έχει προσφέρει στην Ελλάδα κατά το παρελθόν, θεωρούμε ότι αξίζει συχνή και αξιόλογη ακτοπλοϊκή σύνδεση, με σκοπό την εξυπηρέτηση των μονίμων κατοίκων αλλά και την εύκολη πρόσβαση των τουριστών που επιθυμούν να επισκεφτούν το μοναδικό σε ομορφιές νησί μας.
   
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε σε θετική αντιμετώπιση των αιτημάτων μας.


Με εκτίμηση,


Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: