Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Ύδρας για το ξεπούλημα των 23 λιμανιών


Τα μεγάλα εγκλήματα γίνονται σε περιόδους διακοπών και εορτών. Έτσι και η τρόικα εσωτερικού αποφάσισε να ξεπουλήσει 23 σημαντικά λιμάνια μέσα στο Αύγουστο.
Η συγκυβέρνηση  ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ- υπηρετώντας  πιστά τα μνημόνια και την τρόικα- προχωρά   στην εκποίηση κρίσιμων  περιφερειακών λιμανιών  και μαρίνων της χώρας μας στα ιδιωτικά συμφέροντα, μεταξύ των οποίων και το ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ.

Ξεπουλούν στους κερδοσκόπους , μέσω του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. (Ταμείο Αξιοποίησης(!;)  Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου), κάθε δικαίωμα χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης  και εκμετάλλευσης .
Η παραχώρηση των λιμανιών σε ιδιώτες θα αποτελέσει πλήγμα για την ακτοπλοΐα δεδομένου ότι η τιμολογιακή πολιτική θα καθορίζεται από τους ιδιώτες με απρόβλεπτες συνέπειες. 
Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι οποιαδήποτε σκέψη για μεταφορικό ισοδύναμο και άλλα αντίστοιχα μέτρα πετιέται στο καλάθι των αχρήστων.

Δυστυχώς η τρόικα εσωτερικού, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αυτές τις αποφάσεις  βάζει ταφόπλακα σε οποιαδήποτε σκέψη για αναπτυξιακή νησιωτική πολιτική με γνώμονα το συμφέρον των νησιωτών και την ανακούφισή τους  από τα υπέρογκα κόστη μετακίνησης και μεταφοράς των αγαθών. 

Η παράδοση κρίσιμων λιμανιών  της ελληνικής περιφέρειας σε ιδιωτικά συμφέροντα υποθηκεύει την τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη του τόπου, ενώ  προκαλεί μείζονα και πολυποίκιλα  προβλήματα  ασφάλειας για  τη χώρα
Η εκποίηση της Ελλάδας διαμορφώνει μια χώρα προτεκτοράτο, μια μπανανία, για τα εγχώρια και πολυεθνικά συμφέροντα.

ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτά τα πραξικοπήματα, τα οποία έντονα αναδεικνύουν συναλλαγή και εξυπηρέτηση ιδιοτελών ατομικών συμφερόντων κάποιων επιτήδειων εις βάρος της Ύδρας και άλλων νησιωτικών και παραθαλλάσιων περιοχών της πατρίδας μας. Η εξέλιξη αυτή συνδυάζεται με τα συνολικά σχέδια απόλυτης εκποίησης της δημόσιας περιουσίας της χώρας μας. 
Είναι καιρός να αντιδράσουμε όλοι μαζί συντονισμένα. Οφείλουμε να τους σταματήσουμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αγωνιστεί για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομιμοποιεί ούτε αναγνωρίζει τετελεσμένα στο ξεπούλημα της χώρας.

ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ   ΥΔΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: