Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΥΔΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ κ. ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ


                                                                                                                                           Ύδρα, 6/8/2012

Η 8η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ, ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ  ΤΗΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ Ο ΥΨΗΛΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ ΤΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, κ. ΣΙΜΟΝ ΠΕΡΕΣ, ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ, ΣΕ ΜΙΑ ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

Οι ουσιαστικά αναβαθμισμένες σχέσεις της Ελλάδος και του Ισραήλ σε όλους τους τομείς θα είναι προς όφελος των δύο φίλων λαών, της ειρήνης, της οικονομίας και του πολιτισμού.

Φίλες και φίλοι,
Ιδιαίτεροι δεσμοί δένουν τις δύο χώρες από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι πολίτες της χώρας μας βοήθησαν, έκρυψαν και φυγάδευσαν με κίνδυνο της ζώης τους και των παιδιών τους πολλούς Έλληνες, Εβραίους στο θρήσκευμα, από το λυσσαλέο κυνήγι των Ναζί, ιδιαίτερα στην Θεσσαλονίκη. Δεκάδες χιλιάδες όμως από αυτούς, βρέφη, γυναίκες και παιδιά κατέληξαν δυστυχώς σε στρατόπεδα εξόντωσης των Ες-Ες.

Ένα τέτοιο παράδειγμα αλτρουϊσμού διηγήθηκε ο ίδιος ο Πρόεδρος, κ. Σιμόν Πέρες στο Κανάλι Μέγκα, επισημαίνοντας τους πρόσθετους δεσμούς που έχει με την χώρα μας. Ορθόδοξοι Έλληνες μοναχοί έκρυψαν με κίνδυνο της ζωής τους για έναν ολόκληρο χρόνο τον πατέρα του, αξιωματικό του Αγγλικού στρατού, που τον κυνηγούσαν για να τον εξοντώσουν οι Χιτλερικοί.

Είχε και η Εθνική Τράπεζα πέντε εργαζόμενους, νεαρές γυναίκες και άνδρες από την Θεσσαλονίκη,  που τους έκαψαν στα κρεματόρια του ‘Αουσβιτς. Τα ονόματά τους,ύστερα από έγγραφη πρόταση του Μανόλη Τσακίρη-υπεύθυνο σε ζητήματα πολιτισμού της ΟΤΟΕ τότε-προς τον διοικητή της ΕΤΕ κ. Γιώργο Μίρκο, χαράκτηκαν στην είσοδο της Εθνικής στην Αιόλου 86, μαζί με τα ονόματα των Ελλήνων χριστιανών συναδέλφων μας, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης.

Ο πρώτος αξιωματικός, ηρωϊκός νεκρός του Αλβανικού έπους, ήταν ο αντισυνταγματάρχης του Ελληνικού στρατού Μαρδοχαίος Φριζής, Εβραίος  στο θρήσκευμα, που μετά από τον τραυματισμό του ήρωα Δαβάκη ήταν αυτός που ανέκοψε την επίθεση των Ιταλών, αιχμαλώτισε 700 Ιταλούς της Λεγεώνας των Κενταύρων του Μουσολίνι και έπεσε από το άλογό του υπερασπιζόμενος τους άνδρες του.

Σύσσωμος ο Υδραϊκός λαός με επικεφαλής τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο θα υποδεχθούμε με υπερηφάνεια και τιμή τον Πρόεδρό μας και τον υψηλό προσκεκλημένο του, Πρόεδρο του Ισραήλ, κ. Σιμόν Πέρες.

Για την Δημοτική Παράταξη ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ
Ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου
Μανόλης Τσακίρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: