Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΥΔΡΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για την προμήθεια, μέσω δωρεάς, τεσσάρων φωτοβολταϊκών κάδων αυτόματης συμπίεσης

Στην προμήθεια, μέσω δωρεάς, τεσσάρων φωτοβολταϊκών κάδων αυτόματης συμπίεσης
απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Ύδρας, αποτελώντας τον δεύτερο Δήμο στην Ελλάδα, ύστερα από αυτόν της Κηφισιάς, που χρησιμοποιεί αυτού του είδους την τεχνολογία και τον τέταρτο στον κόσμο, πίσω από την Φιλαδέλφεια και το Μόναχο.
Στην Ελλάδα μάλιστα κατέχει την πρώτη θέση στον αριθμό των χρησιμοποιούμενων κάδων, μιας και ο Δήμος Κηφισιάς προμηθεύτηκε πιλοτικά τρεις, τον αριθμό.
Ύστερα από αυτήν την πρωτοποριακή κίνηση ο Δήμαρχος Ύδρας 'Άγγελος Λ. Κοτρώνης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση, μέσω του Δελτίου Τύπου που ακολουθεί:


Από το Γραφείο Τύπου

Ύδρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Αγαπημένοι μου Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι,  
         
     Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των τεσσάρων “Φωτοβολταϊκών Κάδων Συμπίεσης Απορριμμάτων” στο λιμάνι του Νησιού μας, θέλω να ευχαριστήσω και Δημόσια τους καλούς φίλους της Ύδρας, για την ευγενική και πολύτιμη χορηγία τους στον Δήμο μας.
     Τα “Ελληνικά Πετρέλαια” και προσωπικά τον κ. Γιάννη Κωστόπουλο, για την προμήθεια τριών κάδων.
     Τον αγαπητό φίλο, που θέλησε να μην αναφέρουμε το όνομά του , για την προμήθεια  ενός κάδου.
     Την κ. Ντόρα Καλιτσάντζη, η οποία με τόση αγάπη και προθυμία συντόνισε την όλη προσπάθεια.
     Επίσης επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κ. Παναγιώτη Μαντή για την χορηγία είκοσι παγκακίων, τα οποία έφτασαν ήδη στο νησί μας την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω του επικείμενου χειμώνα, θα τοποθετηθούν την άνοιξη και σε αντικατάσταση των παλαιών και φθαρμένων.
     Η γενναιοδωρία τους και η αγάπη τους στην Ύδρα, ας γίνει παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
     Πάγια τακτική του Δήμου μας είναι οι χορηγοί να χορηγούν στον Δήμο μας μόνο είδος, όχι χρήματα, για ευνόητους λόγους.
     Οι κάδοι που τοποθετήθηκαν στο λιμάνι, είναι ό,τι πιο τέλειο έχει να επιδείξει η τεχνολογία, αφού με ηλιακή ενέργεια συμπιέζουν αυτόματα τα σκουπίδια στο 1/5 του όγκου τους.
     Το νησί μας, αγαπημένοι μου Συμπατριώτες, Συμπατριώτισσες και Φίλοι, είναι μοναδικό ανά τον κόσμο και σαν μοναδικό πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους εμάς, που το αγαπάμε, το πονάμε και το σεβόμαστε.
     Ας προσέξουμε όσο μπορούμε, αλλά ακόμα περισσότερο και από αυτό που μπορούμε την καθαριότητά του.
     Εκτός από τις πολλές μοναδικότητές του, γνωστές σε όλους μας και για τις οποίες εμείς οι Υδραίοι είμαστε πολύ υπερήφανοι, το ιστορικό αρχοντονήσι μας πρέπει να αστράφτει από πάστρα και καθαριότητα.
     Ιδιαίτερη παράκληση απευθύνουμε στους αγαπητούς μας αγωγιάτες. Προσοχή στα ζώα σας. Μην αφήνετε τίποτα στον δρόμο. Αν κάποιος ξέχασε να καθαρίσει, ας το κάνει ο επόμενος. Μόνο έτσι το νησί μας θα διατηρηθεί καθαρό.
     Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του κόσμου, οι ζωόφιλοι φίλοι μας, βγάζοντας περίπατο τα κατοικίδιά τους, έχουν πάντα μαζί τους μία σακούλα για παν ενδεχόμενο. Ας τους αντιγράψουμε και εμείς. Μόνο έτσι θα χαιρόμαστε όλοι μια πεντακάθαρη Ύδρα. Είναι άδικο να περπατάς στον δρόμο και να προσέχεις που πατάς !!  
     Η Υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες στον ευαίσθητο αυτό τομέα. Όμως χωρίς την αγάπη σας και την πολύτιμη βοήθειά σας στον τομέα αυτόν, τίποτα δεν μπορούμε να πετύχουμε.
     Εφαρμόστε παρακαλώ πιστά τον “Κανονισμό Καθαριότητας”, που όλοι έχετε στα χέρια σας. Η μη εφαρμογή του, μόνο την αγαπημένη μας Ύδρα βλάπτει και κανέναν άλλον.
     Ας μιμηθούμε όλοι μας τους σπουδαίους Υδραίους Προγόνους μας και στο θέμα αυτό. Αυτούς που με τα πενιχρά μέσα που τότε διέθεταν, το νησί άστραφτε από πάστρα, αφού κάθε νοικοκυρά φρόντιζε με μεγάλο μεράκι και κέφι τον δικό της χώρο, όχι μόνο εσωτερικά, αλλά και εξωτερικά.
     Ας φροντίσουμε ώστε η μοναδική σε όλα της Ύδρα, να είναι πρώτη και μοναδική και στην καθαριότητα.
     Πάντως για όλες τις προσπάθειες που όλοι καταβάλλουμε, ώστε το νησί μας σήμερα να είναι τόσο καθαρό, θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω όλους.
     Με μεγάλη αγάπη και πολλές ευχαριστίες για την βοήθειά σας,


Άγγελος Λ. Κοτρώνης
Δήμαρχος Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: