Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Τουρκική εισβολή στην Κύπρο: Τα μηνύματα για τη μαύρη επέτειο

πηγή: tvxs.gr
«Η 20η Ιουλίου είναι, για τους απανταχού έλληνες, ημέρα τιμής και μνήμης, αλλά και ημέρα ανάδειξης της πραγματικής διάστασης του κυπριακού προβλήματος, ημέρα χρέους, είναι πρωτίστως, ημέρα τιμής προς τους ηρωικώς πεσόντες και τους εν ψυχρώ εκτελεσθέντες, τους νεκρούς και τους αγνοούμενους της εισβολής του Αττίλα», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
 Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του υπενθυμίζει πως η εισβολή στην Κύπρο διευκολύνθηκε από το «προδοτικό φασιστικό πραξικόπημα της Χούντας του Ιωαννίδη και της ΕΟΚΑ Β΄ που προηγήθηκε, με τη συνενοχή στο διπλό έγκλημα ισχυρών χωρών του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο ευρύτερων ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών».

«Σήμερα ο αγώνας για τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της Κύπρου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, περνάει μέσα από τη συνεπή διεκδίκηση μιας λύσης δικοινοτικής –διζωνικής ομοσπονδίας, με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Δυστυχώς, όμως, οι διακοινοτικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, δεν έχουν φέρει μέχρι τώρα αποτελέσματα που να γεννούν αισιοδοξία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση και συνεχίζει:

«Η κυβέρνηση της Άγκυρας, παρά τις δηλώσεις της, δεν έχει μετακινηθεί από τις θέσεις της ως δύναμη κατοχής, ενώ αρνείται να εκπληρώσει ακόμα και δεσμεύσεις οι οποίες συνδέονται με την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση της Τουρκίας συνεχίζει τις απειλές της για τις έρευνες που πραγματοποιεί η Κυπριακή κυβέρνηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ [ΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: