Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία μας!

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
πηγή: ΑΥΓΗ
Παραθέτουμε μερικές σκόρπιες ειδήσεις της ημέρας:

Με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί την Πέμπτη, οι εφορίες θα μπορούν να κατάσχουν σπίτια, μισθούς, συντάξεις, επιδοτήσεις και καταθέσεις, από όσους χρωστούν από 300 ευρώ και πάνω και δεν έχουν πληρώσει το χρέος τους εντός τριάντα ημερών. Οι κατασχέσεις θα γίνονται χωρίς δικαστική απόφαση και αν ο έφορος δεν κινεί εγκαίρως τη διαδικασία, θα υφίσταται σοβαρές πειθαρχικές κυρώσεις. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Οικονομικών γίνεται δια νόμου και ελεγκτής και δικαστής και εκτελεστής.

 
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζιδάκης, μιλώντας χθες στο ΜΕΓΚΑ, άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να επανέλθουν από την 1-1-2014 οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 200.000 ευρώ. Την προηγουμένη, ο υφυπουργούς του Θ. Σκορδάς είχε δηλώσει ότι, αν δεν επαναφέρουμε τους πλειστηριασμούς, θα χάσουν την αξία τους τα ακίνητα 10.000.000 ελλήνων. Τα οποία ακίνητα, λέμε εμείς και όχι ο Σκορδάς, έχουν χάσει ήδη το 50% της αξίας τους, ένεκα του Μνημονίου.

 
Το 2012 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι πλήρωσαν φόρο αυξημένο κατά 52%, ενώ τα εισοδήματά τους μειώθηκαν κατά 18%. Δηλαδή αντί να πληρώσουν 18% λιγότερο φόρο, πλήρωσαν 52% περισσότερο και εγώ τώρα ψάχνω να βρω το άρθρο του Συντάγματος που λέει ότι οι έλληνες πολίτες πρέπει να φορολογούνται βάσει της φοροδοτικής τους δυνατότητας. Θα ρωτήσω τον Βενιζέλο που είναι συνταγματολόγος.

 
Με νόμο που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα καταστήματα θα ανοίγουν 52 Κυριακές το χρόνο, το οποίο σημαίνει ότι η εξαήμερη εργασία των εμποροϋπαλλήλων, θα γίνει αυτομάτως επταήμερη. Ο Θεός, πάντως, εργάσθηκε μόνο έξι ημέρες.

 
Χθες συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή υπό τον κ. Σαμαρά και αποφάσισε να εξαπολύσει νέο κύμα διαθεσιμότητας, το οποίο θα παρασύρει στο διάβα του 1.342 από το υπουργείο Υγείας, 600 από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, 700 από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, 10.200 από το υπουργείο Παιδείας και 1.446 από τα λοιπά υπουργεία. Να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ανθρώπους.

 
Ο Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, απαντώντας στο πιεστικό αίτημα των φορολογουμένων και των φοροτεχνικών για παράταση των προθεσμιών υποβολής φορολογικών δηλώσεων, επειδή το σύστημα έχει πιτσικάρει, εδήλωσε τα κάτωθι: «Δεν μπορώ να δώσω παράταση, δεν το επιτρέπει η Τρόϊκα».

Παρέλειψα να σας πω ότι η σημερινή ημέρα είναι η 24η Ιουλίου του 2013, κατά την οποία εορτάζουμε τα 39 έτη από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Και του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: