Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Οι ανθρωπιστές ξαναχτυπούν...

του  Βασίλη Μουλόπουλου
πηγή: ΑΥΓΗ

Είναι ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί. Ένας εφιάλτης που τον έχουμε ξαναζήσει. Η «αυτοκρατορία του καλού» επιτίθεται.
Αφγανιστάν, Ιράκ. Γιουγκοσλαβία, Λιβύη και τώρα Συρία.

Η προαναγγελθείσα (μέχρι τη στιγμή που γράφω) επέμβαση φαίνεται αναπόφευκτη.

Δεκάδες χιλιάδες θα πεθάνουν, από τους ανθρωπιστικούς πυραύλους και τις δημοκρατικές βόμβες των πολιτισμένων χωρών της Δύσης. Θα πεθάνουν γιατί έτσι το θέλουν οι πλούσιοι και ισχυροί της Γης.
Τα χημικά όπλα του Άσαντ είναι απλώς η πρόφαση. Ε.Ε. και ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν την περιοχή όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου και τους δρόμους από όπου θα περάσουν οι αγωγοί μεταφοράς τους.
Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθούμε ένα βίαιο παιχνίδι εξουσίας που μας ζητάνε να το αποδεχθούμε ως πόλεμο του καλού εναντίον του κακού για την ειρήνη.

Τα κράτη τρομοκράτες απειλούν πράγματι την ανθρωπότητα, αλλά αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο κρύβουν επιμελώς τα πιο επικίνδυνα. «Η Συρία του Άσαντ έχει χημικά όπλα και τα χρησιμοποιεί» μας λένε. Και γι' αυτό ετοιμάζονται να τη βομβαρδίσουν. Αλλά γιατί δεν βομβαρδίζουν πρώτα τις χώρες τους, που διαθέτουν περισσότερα και πιο «αποτελεσματικά», πιο θανατηφόρα βιολογικά και πυρηνικά όπλα;
Κρύβουν επιμελώς ποια είναι και πού βρίσκονται τα θύματα της τρομοκρατίας. Κρύβουν τους νεκρούς από πείνα στις ηπείρους της φτώχειας, τους νεκρούς των ξεχασμένων πολέμων στις χώρες που κυβερνούν πολυεθνικές και ολοκληρωτικά καθεστώτα «φίλα προσκείμενα» σ' αυτές.

Οι αγορές πραγματοποιούν καθημερινά τρομοκρατικά χτυπήματα, προκαλεί καθημερινά ανθρωπιστικές καταστροφές αλλά ουδείς ανησυχεί για αυτά, ουδείς κηρύσσει τον πόλεμο στην αγορά. Ουδείς ζητεί να βομβαρδισθούν οι τράπεζες, τα κερδοσκοπικά funds, οι οίκοι αξιολόγησης.
Θα μου πείτε ότι πάντα έτσι ήταν. Ότι οι ισχυροί είχαν πάντα το δικό τους δίκιο που το επέβαλλαν στους αδύναμους διά πυρός και σιδήρου. Σωστά, αλλά θα πρέπει να θαυμάζουμε αυτό το δίκιο; Να δικαιολογούμε τις δολοφονίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που γίνονται για να διατηρηθεί αυτό το άδικο δίκιο;
Ο Ομπάμα, ο Κάμερον, ο Ολάντ θα κάνουν αυτόν τον πόλεμο (όπως οι προκάτοχοί τους τους δικούς τους πολέμους στο όνομα του Θεού και της ελευθερίας, προσβάλλοντας (όπως οι προκάτοχοί τους) και τον Θεό και την ελευθερία - όση έχει απομείνει μετά τις δικτατορίες που οι ΗΠΑ έχουν σπείρει στον Τρίτο Κόσμο και τα έκτακτα μέτρα που οι χώρες της Δύσης έχουν εφαρμόσει στο εσωτερικό τους «για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία και την οικονομική κρίση». Η αλήθεια όμως είναι ότι οι άρχοντες της Γης Ουάσιγκτον ετοιμάζουν ένα ακόμη έγκλημα στο όνομα του πετρελαίου και της παγκόσμιας κυριαρχίας τους. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποκρισία που προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: