Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Πόρισμα: Αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης ο Μιχαλολιάκος

πηγή: TVXS

Εννιασέλιδο είναι το πόρισμα του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπου Βουρλιώτη, με βάση το οποίο εκδόθηκαν τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, αλλά και βουλευτών και στελεχών του νεοναζιστικού κόμματος.



Στο πόρισμα περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η οργάνωση, η δομή και η ιεραρχία της Χρυσής Αυγής. Όπως επισημαίνεται με βάση το πόρισμα δεν χρειάζεται να υπάρξει κάποιο αδίκημα για να προβούν οι αρχές στη σύλληψη των μελών, καθώς αρκεί και μόνο η συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή στο πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας ο Ν. Μιχαλολιάκος αναφέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, ανάμεσα στα μέλη της οποίας είναι και οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός, Παππάς και Μίχος. Οι κατηγορίες αφορούν σωρεία ποινικών αδικημάτων, μεταξύ των οποίων μία ανθρωποκτονία στην περιοχή των Πετραλώνων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, εκβιασμούς κλπ.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές. Ήδη, εκτός από τον Νίκο Μιχαλολιάκο, έχουν συλληφθεί οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Γιάννης Λαγός, ενώ αναζητούνται οι Νίκος Μίχος και Χρίστος Παππάς.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο επικεφαλής, Γιώργος Πατέλης, και άλλα στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για σύλληψη αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τσίπρας: Το τέρας δεν θέριεψε μόνο του

Δεν υπάρχουν σχόλια: