Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ζητούν πολιτικές και νομοθετικές παρεμβάσεις ενάντια στην ΧΑ

Λεπτό το λεπτό αυξάνεται ο αριθμός των χρηστών του διαδικτύου που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την επιβολή ισχυρών πολιτικών και νομοθετικών μέτρων, προκειμένου να καταστεί η νεοναζιστική οργάνωση, Χρυσή Αυγή, υπόλογη για τις βίαιες ενέργειές της 


Η καμπάνια, με τίτλο "Σαμαρά: Τέλος στο φασισμό τώρα!", διεξάγεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα avaaz και ο αρχικός στόχος ήταν να συγκεντρωθούν 50.000 υπογραφές, κάτι που επετεύχθη μέσα στο πρώτο 48ωρο διεξαγωγής της καμπάνιας. Έτσι, οι διοργανωτές αποφάσισαν να σηκώσουν τον πήχη: "Ας διπλασιάσουμε τις υπογραφές και ας παραδώσουμε στην κυβέρνηση ένα εκκωφαντικό ψήφισμα, υπογεγραμμένο από 100.000 πολίτες".

Αναφέρουμε ότι αυτή τη στιγμή, 68.681 χρήστες του διαδικτύου έχουν ήδη συνυπογράψει το σχετικό κείμενο:

"Ως πολίτες σοκαρισμένοι με τη δολοφονία του Π. Φύσσα σας καλούμε να ξεκινήσετε μια εξονυχιστική έρευνα σε όλα τα εγκλήματα που φέρονται να έχουν διαπράξει μέλη της Χρυσής Αυγής και να λάβετε ισχυρά πολιτικά και νομοθετικά μέτρα για να καταστήσετε αυτή τη φασιστική οργάνωση υπόλογη για τις βίαιες ενέργειες τους. Σας ζητάμε να κρατήσετε την υπόσχεσή σας, ότι δεν θα επιτρέψετε «στους επιγόνους των Ναζί να τρομοκρατούν», και να δείξετε ηγεσία μέσα απ'τη συνεργασία σας με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας μας".

Πηγή: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: