Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση Παναγιώτη Μελά για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Ύδρας


MELASπηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΘΕΜΑ: «Μεγάλο πρόβλημα με την ιδιωτικοποίηση του ιστορικού λιμένα της Ύδρας»

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί στη Δημοτική αρχή, στους Φορείς αλλά και στους κατοίκους της Ύδρας, μετά την πληροφόρησή τους, ότι πρόκειται να δεχθεί ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα το νησί, με την παραχώρηση του λιμανιού σε ιδιώτες.
Αναφέρεται μάλιστα, ότι πιθανόν να το πάρουν Τούρκοι.
Το νησί της Ύδρας είναι ένα ιστορικό νησί και δυστυχώς έχει δεχθεί και άλλα πλήγματα τον τελευταίο καιρό (με το κλείσιμο των γραφείων υποκαταστημάτων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του παραρτήματος του ΙΚΑ, την απομάκρυνση της Δ.Ο.Υ Πόρου, κλπ.) και τώρα, έρχεται και η παραχώρηση του ιστορικού –εμπορικού- τουριστικού λιμένος της Ύδρας σε ιδιώτες.
Αυτό, θα αποτελέσει τη χαριστική βολή για την ιστορία του νησιού και την οικονομική ζωή των πολιτών.
Το λιμάνι της Ύδρας, περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει προκηρύξει διεθνή ανοικτό διαγωνισμό για την προσέλκυση επενδυτών, χωρίς φυσικά να έχουν ερωτηθεί η Δημοτική αρχή, οι Φορείς και οι κάτοικοι του νησιού. Φημολογείται μάλιστα, ότι θα το πάρουν Τούρκοι επιχειρηματίες.
Με την απειλούμενη ιδιωτικοποίηση του λιμένα, όπως τονίζουν οι Φορείς, τίθεται σε κίνδυνο η οικονομία, το πολιτιστικό περιβάλλον και η ιστορική μορφή του νησιού. Ακόμη, τονίζουν ότι προσβάλλεται βάναυσα και η πατριωτική τους συνείδηση. Γι αυτό, αντιδρούν έντονα όλοι, η Δημοτική Αρχή, οι κάτοικοι και οι Φορείς του νησιού.
Ο Δήμος Ύδρας, μετά από ήδη ληφθείσα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Επικρατείας, για την ακύρωση της παραχώρησης του λιμένος, που είναι εις βάρος των κατοίκων και του νησιού.
Μετά ταύτα ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Θα λάβετε υπ όψη σας την αντίδραση του Δήμου, των κατοίκων και των Φορέων της Ύδρας, προκειμένου να ακυρώσετε την απόφαση της παραχώρησης του λιμένα του νησιού σε ιδιώτες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: