Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ: Κανένα έργο δεν «κολλάει» !


Ύδρα, 1 Νοεμβρίου 2013

Ο Βιολογικός Καθαρισμός της Ύδρας, ένα έργο ουσίας για την καθημερινότητα του νησιού μας και προοπτικής για την κοινωνία μας, δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ιδιοτελών σκοπιμοτήτων και προσωπικών στοχεύσεων, με αφετηρία και πρωταγωνιστές όσους αρνούνται να αποδεχτούν, πόσο μάλλον να συμβάλλουν, στα βήματα προόδου που ήδη συντελούνται στο νησί μας.

Σε πείσμα «αυτόκλητων σωτήρων», και όσων αδυνατούν να κατανοήσουν ότι οι Πολίτες της Ύδρας αξίζουν περισσότερα, και χρέος όλων μας είναι να κινούμαστε με σθένος και αποφασιστικότητα μπροστά, παρακάμπτοντας εμπόδια και στρεβλώσεις, το σπουδαίο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού βρίσκεται σε εξέλιξη. Και δεν θα σταματήσει. Από κανέναν και τίποτα.
Η θέση του έργου έχει επιλεγεί από τους μελετητές, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας. Για ακόμα μια φορά ευχαριστίες πολλές στον Περιφερειάρχη κ. Γιάννη Σγουρό και στον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, για την συμπαράσταση και βοήθειά τους στις προσπάθειές μας.
Η διαδικασία των μελετών και της αδειοδότησης βρίσκονται σε εξέλιξη και το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Το εξώδικο στο οποίο προχώρησαν κάποιοι, φερόμενοι ιδιοκτήτες, δεν επηρεάζει την πορεία προς την υλοποίηση του έργου, τόσο σε επίπεδο μελετών όσο και κατασκευής, ενώ οι αιτιάσεις τους θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
Ο Νομοθέτης έχει εγκαίρως προνοήσει για ένα τόσο σημαντικό έργο πνοής, ώστε εφόσον αποδειχθεί η κυριότητα της ιδιοκτησίας από ιδιώτες, να υπάρξει απαλλοτρίωση.
Σε πείσμα μιας εξαιρετικά δύσκολης εθνικής συγκυρίας, και απέναντι σε όσους δεν θέλουν να γίνει τίποτα το δημιουργικό στην Ύδρα, συνηθισμένοι πιθανότατα στην πολυετή αδράνεια που ταλαιπώρησε στο παρελθόν το νησί μας, εμείς είμαστε εδώ για τα δύσκολα.
Δεν κάνουμε πίσω. Προχωράμε μπροστά. Η Ύδρα αλλάζει. Ας το κατανοήσουν εγκαίρως οι αμετανόητοι εραστές της στασιμότητας και της οπισθοδρόμησης.


Άγγελος Λ. Κοτρώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: