Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΞΕΡΟΝΗΣΙ "ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΗ"

πηγή: koutouzis.gr

Σε ενεργειακό  κέντρο - αιολικής  και  φωτοβολταϊκής  ενέργειας -  θα μεταβληθεί  το ξερονήσι  ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΕΛΒΙΝΑ που βρίσκεται  καταμεσίς του Σαρωνικού, γνωστό  ως  Σαν Τζόρτζη, από την  «ΤΕΡΝΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και την «IWECO ΧΩΝΟΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε.».
Το νησί  9 τετραγωνικών χιλιομέτρων κατείχαν πάντοτε οι  Υδραίοι - τελευταίος  ιδιοκτήτης  από την οικογένεια Κοτρώνη - είναι καταγραμμένο στο Υποθηκοφυλάκειο Υδρας.  Απέχει  12 μίλια  από το Σούνιο, 20  από το Σκύλλαιο  και 18 από τη Ζούρβα. 
    
Το αιολικό πάρκο θα αποτελείται από 23 ανεμογεννήτριες συνολικής ισχύος 69 MW, οι οποίες θα τοποθετηθούν στα 9 τετραγωνικά χιλιόμετρα της βραχονησίδας του Αγίου Γεωργίου, αμέσως μετά την έκδοση των τελικών αδειών.     
Για τη διασύνδεση του αιολικού πάρκου στον Σαν Τζώρτζη με το ηπειρωτικό δίκτυο ηλεκτροδότησης θα πρέπει πρώτα να κατασκευασθεί ένας υποσταθμός επί της βραχονησίδας και από εκεί να γίνει η σύνδεση με υποθαλάσσιο καλώδιο που θα φθάνει μέχρι το εργοστάσιο στον σταθμό του Λαυρίου που απέχει  12 μίλια.
Επίσης προβλέπεται να δημιουργηθούν και φωτοβολταϊκά  πάρκα.
Για τη λειτουργία  των εγκαταστάσεων θα διανοιχτούν δρόμοι, κύριος 6.344 μ, εσωτερικοί 10.980 μ., θα κατασκευαστεί προβλήτα  με μέτωπο 70 μέτρων και χερσαία ζώνη 7.500 τμ.
Επειδή είναι πιθανότατο να υπάρχουν αρχαιότητες στο νησί, τις εργασίες θα επιβλέπουν η Κστ ΕΠΚΑ, η 1η ΕΒΑ, η ΕΝΜ, η Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων, ενώ για τα δασικά αρμόδιο είναι το Δασαρχείο Λαυρίου.

Δείτε τη σχετική απόφαση για τα  "εντυπωσιακά" αυτά  έργα:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ "ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ": Τι γίνεται με το Σαν Τζόρτζι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: