Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας.

Αγαπητή κυρία Χριστοδούλου

Αναφερόμενος στο δημοσίευμά σας υπό τον τίτλο «Κολλάει ο Βιολογικός καθαρισμός της Ύδρας», θέλω να σημειώσω τα εξής:

    Για την πολύπλευρη ενημέρωση των Υδραίων αναφέρω ότι η Δημοτική Αρχή Ύδρας, με Δήμαρχο τον κ. Κοτρώνη, ζήτησε από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την εξεύρεση χρηματοδότησης και την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου, της συγκεκριμένης μελέτης.

    Ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ ως εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, ανταποκρινόμενοι στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις να στηρίξουμε σοβαρά έργα υποδομής που η Ύδρα περιμένει μάταια επί δεκαετίες, εργαστήκαμε με ζήλο και επιτυχία πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο και εξασφαλίσαμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ, γεγονός καθόλου εύκολο, που χαιρετίστηκε από όλους
    Οι διαδικασίες για το μεγάλο αυτό έργο προχωρούν κανονικά, σύμφωνα με το καθορισμένο νομοθετικό πλαίσιο και τους κανόνες.
    Σαφέστατα, στη διαδρομή αυτών των διαδικασιών είναι αναπαλλοτρίωτο δικαίωμα του κάθε πολίτη που έχει έννομο συμφέρον να συνεισφέρει, ακόμα και αντιδρώντας, και υποχρέωση όλων των εμπλεκομένων αρχών να λάβουν υπόψη τους τις διατυπωθείσες απόψεις.
    Συνεπώς, η διατύπωση οιουδήποτε διαδικαστικού ή αιτήματος, ή έκφραση άποψης επί του σπουδαίου αυτού έργου δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι… «κολλάει» το έργο!

Εκτός αν κάποιοι θέλουν και νομίζουν ότι μπορεί να κολλήσουν ή να ακυρώσουν το έργο και κινούνται έτσι, γεγονός που δεν θέλω να σκεφτώ και δεν διανοούμαι ότι μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε πατριώτης Υδραίος.


Αγαπητή κυρία Χριστοδούλου,

Εμείς έχουμε ιερό χρέος να στηρίξουμε ένα νέο αύριο για την ιστορική Ύδρα. Γι’ αυτό προχωράμε σε συνεργασία με το Δήμο -κόντρα στο ρεύμα και τη γραφειοκρατία- σε έργα υποδομών και ανάπτυξης, όπως η Τσαμαδούρα, το γήπεδο και το τεράστιο ζήτημα του Βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης, και δεν θα κάνουμε πίσω σε καμία από τις δεσμεύσεις μας αυτές, γιατί προτάσσουμε πάντα το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ και το μέλλον της Ύδρας.

Σε αυτό το δρόμο θα πορευθούμε μαζί με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του νησιού και δίπλα σε όλους τους ενεργούς και σκεπτόμενους Υδραίους, γιατί να ανταποκριθούμε στο χρέος και την ευθύνη μας έναντι των γενιών που έρχονται -πέρα από δημαγωγίες, λαϊκισμούς, μικροπολιτικά παιχνίδια και τυχόν ιδιοτελή συμφέροντα. Δεν θα κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω σε αυτό. Θα υπηρετήσουμε αδιαπραγμάτευτα αρχές, αξίες και οράματα, στρατευμένοι στο μέλλον της Ύδρας και μόνο σε αυτό.

Και θα κάνουμε τα πάντα για να προχωρήσει το έργο, αφήνοντας σε άλλους τη μιζέρια και την προσκόλληση στο παρελθόν.

Ξεκαθαρίζοντας απόλυτα την ΑΛΗΘΕΙΑ, τη στάση και τις προθέσεις μας, καλώ εσάς, την ιστορική εφημερίδα σας και όλους τους Υδραίους να στηρίξουν στην πράξη το έργο αυτό -το μεγαλύτερο που μπορεί να γίνει στο νησί- για να είμαστε όλοι στο τέλος υπερήφανοι που βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι πάνω σε αυτό το μαρτυρικό νησί και να μπορούμε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη της ιστορίας… όταν κάποιοι άλλοι θα κρύβονται.


Δημήτρης Κατσικάρης

Αντιπεριφερειάρχης Νήσων


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΥΔΡΑΣ: Κανένα έργο δεν «κολλάει» !

                                    «Κολλάει» ο βιολογικός καθαρισμός της Ύδρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: