Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμα του για τη νέα χρόνια: «Τα πολύ δύσκολα πέρασαν, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου»

πηγή: TVXS
«Τα πολύ δύσκολα πέρασαν, το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμα του για τη νέα χρόνια, το απόγευμα της Δευτέρας. Επιπλέον τόνισε ότι «τώρα πια δεν ζητάμε κάθε μήνα δανεικά απ' έξω για να επιβιώσουμε».
«Καταφέραμε για πρώτη φορά, εδώ και πολλά χρόνια, αυτό που είναι αυτονόητο για κάθε σοβαρή χώρα: να καλύπτουμε μόνοι μας τις άμεσες ανάγκες μας. Αυτό είναι που λέμε το πρωτογενές πλεόνασμα, που κανείς δεν περίμενε να πετύχουμε φέτος. Κι όμως τα καταφέραμε…», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι «αφήσαμε τα δυσκολότερα πίσω μας και αποφυγαμε τα χειρότερα».
Αυτό, όπως είπε, είναι το πρώτο μεγάλο βήμα για να σταθούμε στα πόδια μας. Το δεύτερο, είναι ότι «βάλαμε τέλος στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και το 2014 ανετέλλει με προοπτιικές ανάκαμψης».

Επίσης υποσχέθηκε ότι «το μεγαλύτερο μέρος από το φετινό πλεόνασμα θα το επιστρέψουμε στην κοινωνία τους επόμενους μήνες, στους πιο αδύναμους και τους πιο αδικημένους»
Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιστροφή του κλίματος άρχισε. «Υπογράφηκε η πρώτη κλαδική σύμβαση που προβλέπει αύξηση μισθών [...] Χτίζουμε βήμα-βήμα σε στέρεες βάσεις. Το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται ξανά μια φυσιολογική χώρα, το χρέος θα κηρυχθεί βιώσιμο, χωρίς ανάγκη μνημονίων και χωρίς ανάγκη δανεισμού», υπογράμμισε.
Όπως υποστήριξε, «το 2014 θα κάνουμε το μεγάλο βήμα: να βγούμε από το μνημόνιο. Αρχίζει να αχνοφαίνεται το φως στην άκρη του τούνελ. Στο τέλος του 2014 το φως αυτό θα είναι φανερό σε όλους».
Ο πρωθυπουργός άφησε επίσης αιχμές ως προς κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς ωστόσο να το κατονομάζει: «Το 2013 ήταν το "έτος μηδέν". Βάλαμε τέλος στην κατρακύλα. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά της ανόδου. Που τη χτίζουμε σε στέρεες βάσεις, όχι σε παχιά λόγια, όχι σε διχαστικό λαϊκισμό, όχι σε κομματικά συνθήματα που εύχονται τα καλύτερα και που πάντα οδηγούν στα χειρότερα. Τα έχουμε πληρώσει αυτά», είπε.
Σχετικά με την επίθεση στο σπίτι του πρεσβευτή της Γερμανίας ο Αντ. Σαμαράς έκανε λόγο για «θρασύδειλη» επίθεση την οποία συνέδεσε με την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και τόνισε: «Μισούν την Ελλάδα όσοι προσπαθούν να υπονομεύσουν την σταθερότητα αλλά δεν θα το καταφέρουν».
Απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες πολίτες λέγοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω. Ως κοινωνία περάσαμε δύσκολα. Αποφύγαμε τα χειρότερα». «Πλησιάζει η ώρα να ανταμειφθεί ο λαός. Υπάρχει πόνος, πάνω από όλα η ανεργία. Έγιναν λάθη, κι αυτά θα τα διορθώσουμε. Έγιναν κι αδικίες. Κι αυτές θα τις αποκαταστήσουμε. Αυτή είναι η δική μου αγωνία, το δικό μου μέλημα κι η δική μου ευθύνη», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ:Να κάνουμε το 2014 τη χρονιά που η δημοκρατία θα νικήσει τον αυταρχισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια: