Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Το κείμενο Διαμαρτυρίας των φιλόζωων πολιτών της Ύδρας

πηγή: ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ

Η παρακάτω διαμαρτυρία - καταγγελία προέρχεται από ένα σύνολο φιλόζωων πολιτών της Ύδρας.
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε μάρτυρες ενός απαράδεκτου αλλά δυστυχώς συνηθισμένου φαινομένου στο νησί μας. Κάθε τέτοια εποχή θανατώνεται άνευ αιτίας μεγάλος αριθμός μικρών ζώων (γάτες - σκύλοι). Η ιστορία αυτή ξεκίνησε το Νοέμβριο του 1985 και έφτασε στην απόλυτη κορύφωση της στις 25/1/95 οπότε και δηλητηριάστηκε το 90% των γατών της Ύδρας ,καθώς και 12 σκυλιά. Φέτος ο απολογισμός ήταν πάνω από 50 γάτες και 3 σκύλοι. Να σημειώσουμε ότι στα σημεία που δηλητηριάστηκαν-δολοφονήθηκαν τα ζώα παίζουν μικρά παιδιά, πράγμα επικίνδυνο για τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Τα περισσότερα από αυτά τα ζώα ήταν στειρωμένα. Eδώ και 15 χρόνια γίνεται συστηματική στείρωση των ζώων. Επίσης η πλειοψηφία τους ήταν ζώα «σπιτιού», πράγμα που προκάλεσε μέγιστη ψυχική οδύνη στους ανθρώπους που για χρόνια τα μεγάλωναν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τη χρόνια και συστηματική εξόντωση των άμοιρων ζώων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τον απάνθρωπο κι επώδυνο τρόπο που χρησιμοποιούν οι κατά συρροή δολοφόνοι για να τα θανατώνουν.

ΖΗΤΑΜΕ από τη Δημοτική Αρχή, την Αστυνομική Αρχή και τη Λιμενική Αρχή, να επιδείξουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό των ενόχων.

ΖΗΤΑΜΕ την παραδειγματική τους τιμωρία όπως ο νέος νόμος 4039/2012 ορίζει.

ΖΗΤΑΜΕ από τους κατοίκους του νησιού να στειρώνουν τα ζώα τους και να φροντίζουν για την καθαριότητα τους.

ΖΗΤΑΜΕ από τους ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουν για την αποκομιδή των ακαθαρσιών των κατοικιδίων τους, από όλους τους δημόσιους χώρους για να μη γίνονται η αιτία για τις προαναφερθείσες τακτικές θανατώσεις όλων των ζώων.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ τους εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων του νησιού μας να μεταδώσουν στα παιδιά το αίσθημα συμπόνοιας και αγάπης προς τα ζώα.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι το φαινόμενο αυτό -που εκτός των άλλων δυσφημίζει την Ύδρα και όλους εμάς τους κατοίκους της, δεν θα το ξαναζήσουμε άλλη χρονιά.
Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε κάτι. Να δράσουμε.
Για αρχή λοιπόν ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ.

Οι φίλοι των ζώων

Δεν υπάρχουν σχόλια: