Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

22 Μάρτη: Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή

22 Μάρτη-Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, τη Λευκωσία, το Λονδίνο, το Κάρντιφ και τη Γλασκώβη, το Δουβλίνο, την Κοπεγχάγη, το Παρίσι, την Τουλούζη, τη Νάντη, την Γκρενόμπλ, τη Λυών, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, τη Λειψία, τη Βαρσοβία, το Βότσλαβ, τις Βρυξέλλες, την Αμβέρσα, το Άμστερνταμ, τη Βαρκελώνη, το Μπιλμπάο, τη Μπαϊόνα, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και το Σάο Πάολο «από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη» θα πραγματοποιηθούν αύριο 22 Μαρτίου εκδηλώσεις και συλλαλητήρια κατά του φασισμού.

Στην Αθήνα στην πρώτη γραμμή της διαδήλωσης όπως τονίζεται θα κατέβουν οι εργάτες γης από τα φραουλοχώραφα της Ν. Μανωλάδας, μαζί με τους γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν.

Στην Αθήνα το κάλεσμα είναι στην Ομόνοια στις 2 μμ, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στις 4 μμ : Σταμάτης Κραουνάκης, Active Member, Υπόγεια Ρεύματα, MC Yinka, Νατάσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλλα, Καλλιόπη Βέττα, Γιάννης Σιδηράς, AlexK(TheLastdrive) + t-nick(dustbowl), Νίκος Τουλιάτος , RadioSol, Σίλλας Σεραφείμ, Sound Escape, Tsopana Rave, Γυμνά Καλώδια, Ρωμιοσύνη, Tρίτη Όχθη

Στη Θεσσαλονίκη το κάλεσμα για συγκέντρωση και πορεία είναι στο άγαλμα Βενιζέλου στις 12 το μεσημέρι και η συναυλία (με BAiLdSA, EKMEK, Speakeasies και την ομάδα κρουστών ΚΡΟΥΣΗ) θα πραγματοποιηθεί έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ 3 στις 3 μμ και στα Χανιά η συγκέντρωση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Αγοράς 12.30 μμ.


Στο Σικάγο και σε άλλες πόλεις του εξωτερικού οι διαδηλωτές θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ουκρανικό προξενείο για τη φασιστική δράση ακροδεξιών στη χώρα και τη συμμετοχή του νεοαναζιστικού Σβομπόντα με υπουργούς στη νέα κυβέρνηση  και στη συνέχεια  έξω από το ελληνικό προξενείο ...

Η πρωτοβουλία για τις 22 Μάρτη ξεκίνησε από την Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 5-6 Οκτώβρη 2013 που φιλοξένησε η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή). Τη συμμετοχή τους στις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις έχουν δηλώσει δεκάδες συνδικάτα, πρωτοβουλίες, κινήσεις και οργανώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: