Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ προβολή του ντοκιμαντέρ "ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ"

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την προβολή του ντοκιμαντέρ  "ΣΤΟΡΓΗ ΣΤΟ ΛΑΟ" σε σκηνοθεσία ΒΑΣΙΛΗ ΔΟΥΒΛΗ και παράγωγή της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .

Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης , ο Θανάσης Ρεντζής  που πρωταγωνίστησε την εποχή της δικτατορίας και το μέλος του Δ.Σ της Κινηματογραφικής.Λέσχης φιλόλογος κ. Μαρία Βούλγαρη.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014  7.30' μ.μ 
Στο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !


Λογοκρισία στον κινηματογράφο την περίοδο της δικτατορίας!

H Κ.Λ.Υ παρουσιάζει το μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη με θέμα τη λογοκρισία στον κινηματογράφο την εποχή της Δικτατορίας στην Ελλάδα. Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή του Καναλιού της Βουλής και βασίζεται σε άγνωστο, μέχρι τώρα, αρχειακό υλικό, όπως αποσπάσματα από ελληνικές και ξένες ταινίες που λογοκρίθηκαν η απαγορεύθηκαν, επίκαιρα της εποχής, συνεντεύξεις σκηνοθετών, καθώς και απόρρητα έγγραφα, που για πρώτη φορά έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μικρά αποσπάσματα από 70 περίπου ελληνικές και ξένες ταινίες της εποχής, που λογοκρίθηκαν ή απαγορεύθηκαν, καθώς επίσης και μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που επί Δικτατορίας πραγματοποίησε την Αναπαράσταση, τον Θίασο, αλλά και τις Μέρες του '36. Το ντοκιμαντέρ του Βασίλη Δούβλη είναι αποκαλυπτικό για τη νοοτροπία της Χούντας και παρουσιάζει εκτενώς το σκεπτικό των ίδιων των λογοκριτών. Το θέμα της λογοκρισίας την εποχή της Δικτατορίας αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας.

Το ντοκιμαντέρ έκανε την πρεμιέρα του στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,

Δεν υπάρχουν σχόλια: