Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από την Τετάρτη - Παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη


πηγή: alterthess.gr

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προχωρά η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ από την Τετάρτη, ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή» ΔΕΗ στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του νομοσχεδίου και διενέργεια δημοψηφίσματος, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και δημοκρατική νομιμότητα να ιδιωτικοποιήσει τον όμιλο ΔΕΗ».
Η Ομοσπονδία ζητά επίσης την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλεί τη διοίκηση της επιχείρησης να προστατεύσει τα συμφέροντα του ομίλου και ζητά από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας.
Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ διοργανώνει παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 19:00 έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.
«Οδηγούμαστε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν τον Όμιλο ΔΕΗ. Είναι θέμα αξιοπρέπειας και επιβίωσης να προστατέψουμε τον Όμιλο και τη ζωή μας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τονίζοντας πως «η ΔΕΗ είναι υπόθεση όλων μας».
Παράλληλα, συνάντηση είχαν το απόγευμα της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε μεταηύ άλλων το σχετικό νομοσχέδιο.
Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» προχωρά κανονικά, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση της δίωρης σύσκεψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: