Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Στο Σύνταγμα την Παρασκευή για χημικά, Σκουριές, ακτές

πηγή: TVXS

Συλλαλητήριο ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό οργανώνεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου (20:00) στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα «Χημικά – Σκουριές – Ακτές. Συμβαίνουν τώρα! Μαζί τα σταματάμε τώρα!».

Την κινητοποίηση συνδιοργανώνουν το Συντονιστικό Επιτροπών Πρωτοβουλίας κατά της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, οι Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και το Πανελλήνιο Δίκτυο Ακτές «Ώρα Μηδέν».

Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Μελίνα Κανά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ν. Τουλιάτο, Παντελή Θαλασσινό, Νένα Βενετσάνου, Κώστα Λειβαδά και παραδοσιακή μουσική.

Το κάλεσμα
«Να πούμε όλοι μαζί:

Όχι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο. Γιατί θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας, το ευαίσθητο περιβάλλον, αλιεία και τουρισμό, Οι χώρες που τα κατασκεύασαν έχουν ειδικές εγκαταστάσεις. Εκεί να καταστραφούν! Αν γίνει τώρα στη Μεσόγειο, στα ανοικτά της Ελλάδας, θα γίνεται πάντα εδώ.

Όχι στην καταστροφική εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Αποψιλώνει ένα αρχέγονο δάσος και καταστρέφει πλήρως το νερό της περιοχής. Μέσω της τοξικής σκόνης θα καταστρέψει την υγεία, γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομεία και τουρισμό της περιοχής. Για να επιβληθεί στην τοπική κοινωνία έχουν ανασταλεί τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Όχι στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Γιατί ιδιωτικοποιεί τις ακτές μας. Εσύ πού θα κολυμπάς του χρόνου; Γιατί εμπορευματοποιεί τις παραλίες μας. Πόσο θα σου κοστίσει το μπάνιο του χρόνου; Γιατί καταστρέφει τις ακτές μας. Πού θα κολυμπάς όταν οι παραλίες γίνουν βίλες;»

Δεν υπάρχουν σχόλια: