Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ΦΟΡΟΥ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΥΨΟΥΣ 3,7 ΔΙΣ

πηγή: ISKRA

Βόμβα Ενιαίου Φόρου Ακινήτων έσκασε στα χέρια των νοικοκυριών και  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς η εκκαθάριση του φόρου βγάζει σύμφωνα με πληροφορίες βεβαίωση εσόδων στο αστρονομικό ύψος των 3,7 δισ. ευρώ (3,2 δις υπολόγιζε το Υπουργείο).

Ο λογαριασμός των 3,7 δισ. ευρώ είναι ασύλληπτα βαρύς. Ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος του έτους, σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη στο τέλος Αυγούστου, ενώ στο ίδιο διάστημα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν 3,7 δισ. ευρώ φόρους εισοδήματος, έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος και περίπου 1,5 δισ. ευρώ τέλη κυκλοφορίας.
Οικονομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι το ύψος του ενιαίου αυτού φόρου ισοδυναμεί στην ουσία με δόσεις για την επαναγορά των ακινήτων στη χώρα, αφού σε μια δεκαετία, για παράδειγμα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων χωρίς καμμία εξαίρεση, θα έχουν πληρώσει περίπου το ¼ του ΑΕΠ για τα ακίνητά τους.
Ειδικότερα, είναι από κάθε άποψη αδύνατον να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων δεκάδες χιλιάδες οικογένειες που έχουν «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια και οι οποίες θα κινδυνεύσουν να πεταχτούν κυριολεκτικά στο δρόμο.
Πολιτικοί κύκλοι υπογράμμιζαν ότι είναι αδύνατον μικρομεσαία νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στη συνολική φοροεπιδρομή μέχρι τέλος του έτους, πράγμα που, αν συνυπολογίσουμε και σειρά άλλων δυσμενών παραγόντων, θα πυροδοτήσει, κατά πάσαν πιθανότητα, από τις αρχές του Φθινοπώρου μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: