Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

πηγή: hydranews.gr

11 Αυγούστου 2014

Είναι πραγματικά κρίμα που ο κ. Τσακίρης αν και δηλώνει εκτός των άλλων και ποιητής δεν κατάλαβε ότι η έκφραση “μικρή πατρίδα” πρώτον δεν ανήκει σ’ εμάς αλλά είναι δανεισμένη από στίχο του Παρασκευά Καρασούλου, συναδέλφου του ποιητή και στιχουργού, και δεύτερον είναι μια έκφραση που προσεγγίζει και περιγράφει με τρυφερότητα την έννοια της Πατρίδας, όπως την αντιλαμβάνεται και την βιώνει μέσα του ο καθένας μας, μακριά και κόντρα στα γνωστά στομφώδη που συνήθως συνοδεύουν τις όποιες αναφορές σ’ αυτήν.

Επίσης θα θέλαμε να τον καθησυχάσουμε ότι και συνείδηση έχουμε αλλά και επαρκώς έχουμε μελετήσει το μέγεθος της προσφοράς της δικής μας μικρής πατρίδας στην ιστορία της χώρας μας. Είναι άλλωστε από μόνη της η Ύδρα, ένα τρανό παράδειγμα πως και οι μικροί μπορούν να μεγαλουργήσουν αρκεί να παλέψουν. Αλλά, τόσα χρόνια συμβίωσης με τους Υδραίους, θα του έχουν σίγουρα διδάξει, ότι αν αποστρέφονται κάτι πραγματικά οι τελευταίοι, είναι ο κομπασμός και η έπαρση για το παρελθόν αλλά και γενικότερα για οτιδήποτε έχουν πετύχει. Ας μας επιτρέψει λοιπόν η σχέση μας με την Ύδρα να είναι σχέση πρωτίστως αγάπης και τρυφερότητας που έχει επιλέξει να εκδηλώνεται “σιγανά και ταπεινά”.
Θα θέλαμε να του υπενθυμίσουμε επίσης ότι πρόσφατα οι “περί ου ο λόγος” Υδραίοι, όπως και όλοι οι δημότες της Ύδρας, εξέλεξαν με δημοκρατικότατες διαδικασίες, την καινούργια τους Δημοτική Αρχή όπως άλλωστε επίσημα ανακοίνωσε και το αρμόδιο να το κάνει Πρωτοδικείο του Πειραιά.
Αυτό που θα εξετάσει αυτή την φορά η Δικαιοσύνη, είναι το βάσιμο της ένστασης του κ. Κοτρώνη και είναι αυτονόητο ότι η όποια του κρίση είναι σεβαστή από όλους εμάς, όπως άλλωστε σεβαστοί είναι και όλοι οι θεσμοί της Χώρας μας. Σεβαστό επίσης είναι και το δικαίωμα του κ. Κοτρώνη να ασκεί ενστάσεις, όπως άλλωστε συστηματικά κάνει. Αυτό που εμείς θέλαμε να κάνουμε σαφές στους δημότες της Ύδρας, είναι οι λόγοι που επικαλείται αυτή η ένσταση, έτσι που και αυτοί να έχουν την ευκαιρία να σκεφτούν και να κρίνουν. Άλλωστε κάθε εξουσία στην Δημοκρατία πηγάζει από τον λαό και αυτός έχει κάθε λόγο και συμφέρον να είναι επαρκώς και πολύπλευρα πληροφορημένος.
Τώρα όσο αφορά το έργο της αφαλάτωσης και δημόσια έχουμε συγχαρεί όλους όσους δούλεψαν γι αυτό, και ήταν πολλοί, και φυσικά χαιρόμαστε που ολοκληρώθηκε. Η μιζέρια και η στενοκεφαλιά άλλωστε είναι φρούτα που δεν προτιμούμε ούτε και καταναλώνουμε. Ευελπιστούμε μάλιστα με τις κατάλληλες βελτιώσεις στο δίκτυο ύδρευσης, να φτάνει στα σπίτια μας επιτέλους και νερό πραγματικά πόσιμο.
Θα θέλαμε, κλείνοντας, να ευχηθούμε υγεία και μακροημέρευση στον κ. Τσακίρη, δύναμη να ασκεί τα καθήκοντα, που εκ νέου του ανέθεσαν οι πολίτες, στον Δήμο της Ύδρας και να τον συγχαρούμε για μια ακόμη φορά για την επανεκλογή του.

Ο Δήμαρχος Ύδρας
Γεώργιος Ε. Κουκουδάκης
και ο συνδυασμός ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: