Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

"ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ": ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

πηγή: hydranews.gr

22 Αυγούστου 2014

Είναι πραγματικά παράδοξο το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Άγγελος Κοτρώνης εξακολουθεί να συμπεριφέρεται, να εκφράζεται, να ανακοινώνει και να “σχεδιάζει” λες και οι εκλογές της 18ης και της 25ης Μαΐου να μην έγιναν ποτέ.
Αντίθετα μάλιστα, καθώς φαίνεται, ζει έντονα ένα παρατεταμένο και κατά φαντασία “προεκλογικό αγώνα”. Ένα “προεκλογικό αγώνα”, στα πλαίσια του οποίου αισθάνεται συνεχώς την ανάγκη να εκτοξεύει κατά των “αντιπάλων” του -που δεν είναι άλλοι από τον νεοεκλεγμένο Δήμαρχο και τη νέα Δημοτική Αρχή- ό,τι θεωρεί χρήσιμο να εκτοξεύσει, χρεώνοντας τους με ευγενείς συμπεριφορές όπως “ελαφρότητα, εμπάθεια, μικροπρέπεια” και αδυναμία εν γένει να αντιληφθούν (πόσο μάλλον να αναγνωρίσουν), την σπουδαιότητα του έργου του.
Αφού στην διάρκεια του προεκλογικού αγώνα προσπάθησε, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, να πείσει τους συμπολίτες μας ότι ολόκληρος ο συνδυασμός ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ μηχανορραφούσε στα σκοτεινά, για να σταματήσει το πραγματικά σημαντικότατο για το νησί μας έργο της αφαλάτωσης, τώρα που αυτό ολοκληρώθηκε προσπαθεί να πείσει τους “αγαθούς του υποτελείς” ότι και πάλι αυτοί οι “κακοί και ενοχλητικοί” της αντίπαλης παράταξης τρομάζουν τον κόσμο και απαξιώνουν την σπουδαιότητα του. 
Κατ’ αρχήν δημόσια έχουμε συγχαρεί και τον κ. Κοτρώνη που ως Δήμαρχος Ύδρας διαπραγματεύτηκε και υπέγραψε τη συμφωνία, όπως και όλους όσους εργάστηκαν σκληρά για την ολοκλήρωσή του έργου. Την ανάδοχο εταιρία, τους υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου και τους Αιρετούς που είχαν την επίβλεψη του. Οι μονάδες αφαλάτωσης αποτελούν εδώ και δεκαετίες την λύση ύδρευσης πολλών Δήμων της Ελλάδας, ιδιαίτερα της νησιωτικής, και η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας έστω και μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση πολλών ετών και στο Δήμο μας αναμφισβήτητα ανήκει στα πολύ θετικά της θητείας του κ. Κοτρώνη. Ιδιαίτερα όταν από τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι εκτός από καλύτερης ποιότητας το νερό είναι και πολύ φθηνότερο. 
Έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Ύδρας, όλους ανεξαιρέτως, να έχουμε συνεχή, άμεση και ειλικρινή επικοινωνία μαζί τους και να τους ενημερώνουμε για όλα τα θέματα που τους αφορούν. Στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις λοιπόν, έχουμε συμπεριλάβει και την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Ο αμίαντος θεωρείται από τους επιστήμονες -και όχι από εμάς- ένα άκρως επικίνδυνο και καρκινογόνο υλικό. Για τον λόγο αυτό η κοινοτική νομοθεσία έχει κατατάξει τον αμίαντο στην κατηγορία των επικινδύνων υλικών και συνιστά την σταδιακή απομάκρυνσή του. Εξ άλλου σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο έχει απαγορευτεί η εμπορία και χρήση προϊόντων αμιάντου από 01-01-2005. Δεν υπάρχει λοιπόν από την πλευρά μας καμία πρόθεση να τρομοκρατήσουμε τους συμπατριώτες και συμπολίτες μας, που άλλωστε διαθέτουν και κριτική σκέψη και λογική και μπορούν να ενημερωθούν εύκολα για οτιδήποτε τους αφορά, αφού η πρόσβαση στην γνώση είναι στις μέρες μας μια αρκετά απλή υπόθεση. Μπορούν πολύ περισσότερο επίσης, να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και για την στάση και για τις προθέσεις του καθενός που συμμετέχει στα κοινά. 
Αντίθετα είναι ο κ. Κοτρώνης αυτός που παρουσιάζει επιλεκτικά και όπως βολεύουν τον ίδιο, στοιχεία και αριθμούς που αφορούν τον Δήμο και άρα τους Δημότες της Ύδρας. Έτσι ενώ ανακοινώνει πομπωδώς την μείωση της τιμής του νερού από το 2015 όμως -όταν ο ίδιος θα έχει πάψει να είναι Δήμαρχος- αποφεύγει συστηματικά να ενημερώσει τους κατοίκους της Ύδρας για το τι χρωστάνε μέχρι τώρα στον Δήμο για το νερό που έχουν καταναλώσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο. Αρνείται εδώ και δεκαοκτώ (18) ολόκληρους μήνες να αποστείλει τους λογαριασμούς του νερού, κάτι που γνωρίζει καλά ότι αποτελεί παράβαση καθήκοντος από την μεριά του. Αν μάλιστα πάρουμε σαν δεδομένο την ορθότητα των στοιχείων, που έδωσε στην δημοσιότητα αναφορικά με το κόστος της ύδρευσης στο διάστημα 2013-2014, ώστε να δικαιολογήσει την απόφασή του να μειώσει την τιμή του νερού (όχι τώρα αλλά όταν αναλάβει άλλος), τότε εκκρεμούν λογαριασμοί που η αξία τους μπορεί να είναι οτιδήποτε ανάμεσα σε ένα με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Μπορούν να καταλάβουν λοιπόν όλοι οι ενδιαφερόμενοι τι τους επιφυλάσσει το μέλλον σε εκπλήξεις. 
Και επιμένει στην τακτική αυτή παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις. Έρχεται τώρα μετά από δικές μας ενέργειες και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ως ελεγκτικό όργανο του κράτους και ζητά εξηγήσεις. Ελπίζουμε ίσως αυτή την φορά ο κ. Κοτρώνης να ευαρεστηθεί και επιτέλους να τις δώσει. 
Στο ερώτημα “γιατί αυτή η στάση;” η απάντηση είναι προφανής. Αλλά αυτή η στάση κ. Κοτρώνη δεν είναι η στάση μιας υπεύθυνης Δημοτικής Αρχής που σέβεται και προστατεύει τους πολίτες της και δεν συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με την εικόνα που τόσο γιορτινά και χαρούμενα προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε για τα έργα και τις ημέρες σας.


ΚΟΥΚΟΥΔΑΚΗΣ Ε. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ύδρας 
και ο συνδυασμός ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: