Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΑΡΓΑ ΧΘΕΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΥΔΡΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΥΔΡΑΣ

πηγή: hydranews.gr

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια δύο πεζοπόρων αλλοδαπών τουριστών στην Ύδρα οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους ανάμεσα στο βουνό του Προφήτη Ηλία και του βουνού Έρε ή Έρως σε δύσβατη περιοχή το βράδυ της Παρασκευής 12 Σεπτεμβρίου 2014. 
Οι πεζοπόροι μέσω κινητού τηλεφώνου εξέπεμψαν σήμα κινδύνου και αμέσως κινητοποιήθηκε ομάδα διάσωσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας με την συνδρομή και άλλων υπηρεσιών του νησιού (Λιμεναρχείο, Α. Τ. Ύδρας, Δήμος Ύδρας).  

Η ομάδα διάσωσης του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ύδρας με συντονισμένες ενέργειες έφθασε στο σημείο και περισυνέλεξε σώους τους πεζοπόρους, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.
 
Γραφη στην σελιδα του το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας: Σήμερα στις 22:30, ύστερα από κλήση του Α.Τ Ύδρας, για συνδρομή του Κλιμακίου μας στην ανεύρεση 2 αγνοουμένων αλλοδαπών οι οποίοι είχαν χαθεί στο όρος Έρως, 5 άνδρες του Κλιμακίου μας και ένας αστυνομικός ξεκίνησαν την επιχείρηση ανεύρεσης και ασφαλούς μεταφοράς των 2 ατόμων πίσω στην πόλη της Ύδρας.
 
Η όλη επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι 2 αλλοδαποί επέστρεψαν αργά το βράδυ σώοι και ασφαλείς στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
ΥΔΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της προς το Αστυνομικό Τμήμα Ύδρας, προς το Λιμεναρχείο και κυρίως προς το νεοϊδρυθέν Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ύδρας που με την συντονισμένη και αποτελεσματική επέμβασή τους, διέσωσαν αργά χθες τη νύχτα, ζεύγος Ελβετών που είχε αποκλειστεί σε βραχώδη χαράδρα πλησίον της κορυφής του όρους Έρως.
Επίσης αναφέρουμε τη συγκινητική προσφορά και συμμετοχή του Ηγουμένου του Μοναστηριού του Προφήτη Ηλία, παρά το γεγονός ότι τελικά εντοπίστηκαν μακράν του
Μοναστηριού.
Ομάδα αποτελούμενη από 5 εθελοντές του Πυροσβεστικού Κλιμακίου και έναν αστυφύλακα ανέβηκαν στο βουνό και επανέφεραν τους Ελβετούς στην Ύδρα στις 02.30 τη νύχτα.
Σε όλους αξίζουν τα συγχαρητήρια και οι θερμές ευχαριστίες μας.

ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΥΔΡΑΣ
Η πρόεδρος ΔΣ                                                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου                                                Νικόλας Σκουλής

Δεν υπάρχουν σχόλια: