Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ρεμπέτικη βραδιά με μουσική και τραγούδια στην Ύδρα

πηγή: hydranews.gr

Το βράδυ του Σαββάτου 4 Οκτωβρίου 2014, κορυφώθηκε το Ρεμπέτικο Συνέδριο με την καθιερωμένη Ρεμπέτικη συναυλία της ετήσια συνάντησης ερευνητών, μουσικών και τραγουδιστών του Ρεμπέτικου τραγουδιού με ένα μεγάλο Ρεμπέτικο γλέντι  με μουσική και τραγούδια μέσα από την Ρεμπέτικη ιστορία της Ελλάδας στην κατάμεστη πλατεία της «Ξερής Ελιάς» στην  παραδοσιακή ομώνυμη ταβέρνα του Σ. Σ. Ντούσκου.
 Η ερμηνευτές των Ρεμπέτικων τραγουδιών όπως και οι μουσικοί του συγκροτήματος ήταν εξαιρετικοί και οι πολυπληθείς παρέες απόλαυσαν τα τραγούδια τους, έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
Την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2014, είχε προηγηθεί η έναρξη του Ρεμπέτικου Συνέδριου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» και το βράδυ της ίδιας μέρας παρουσιάσθηκε στην ταβέρνα «Loulous – Καλαμαρά» μουσική εκδήλωση με Ρεμπέτικα τραγούδια.Σημειωτέον στο Ρεμπέτικο Συνέδριο εκτός από το επιστημονικό και ερευνητικό κομμάτι περιελάμβανε ένα αφιέρωμα στη μνήμη του Ηλία Πετρόπουλου, συγγραφέα και λαογράφου ερευνητή που ζούσε στο Παρίσι.

SAMSUNG CSC


DSCN0419

Ο Ελληνοβρετανός μουσικολόγος Εντ Εμερι, καθηγητής στο School of Oriental and African Studies (SOAS) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο οποίος και είναι ο εμπνευστής και  δημιουργός του ετήσιου Ρεμπέτικου Συνεδρίου της Ύδρας.
DSCN0432
 Στην παραπάνω φωτογραφία η  μουσικός κ.  Μ.  Καραμήτσου από την Ύδρα, με την λύρα της στο Ρεμπέτικο Συνέδριο
DSCN0430



Δεν υπάρχουν σχόλια: