Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Αυτά είναι τα «πλοία-τέρατα»

πηγή: greenpeace
Είναι μερικά από τα χειρότερα αλιευτικά που υπάρχουν εκεί έξω και σήμερα τα «ξεσκεπάζουμε». Σαρώνουν και καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους: πληθυσμούς ψαριών, δελφίνια, καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες και μαζί με αυτά δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας μικρών, παράκτιων ψαράδων.
Ανάμεσα σε αυτά τα πλοία-τέρατα, βρίσκεται και μία τεράστια πελαγική μηχανότρατα ελληνικών συμφερόντων, μήκους 114 μέτρων. Έχει συντελέσει στην υπεραλίευση της θαλάσσιας περιοχής της Χιλής, οδηγώντας χιλιάδες ντόπιους ψαράδες στην ανεργία.
Ζήτα από τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Καρασμάνη, να δράσει άμεσα για να αποσυρθούν τα πλοία-τέρατα από τις θάλασσες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα στη χώρα μας για να προστατεύσει την ελληνική αλιεία.
Τα πλοία αυτά δεν καταστρέφουν μόνο το περιβάλλον, αλλά και τους ανθρώπους στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, που ζουν από τη θάλασσα και για αυτό την αγαπούν και τη σέβονται, ψαρεύοντας με βιώσιμο τρόπο.
Είναι απλό: πρέπει να αφήσουμε το ψάρεμα μόνο στους ψαράδες χαμηλής έντασης. Αυτό είναι το δίκαιο για ΟΛΟΥΣ και ο υπουργός μας έχει μεγάλη ευθύνη σε αυτό.
Υ.Γ. Ήξερες ότι κάποια από τα δίχτυα των πλοίων-τεράτων φτάνουν τα 600 μέτρα; Αυτό ισοδυναμεί με 2 Πύργους του Άιφελ, ο ένας επάνω στον άλλον!
Ακολούθησέ μας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: